Aizvadīta otrā “Sadraudzības kausa” izcīņa

 22. jūnijā biedrības “Prāta laiks” aktīvisti viesmīlīgajā Bauskas pilsētas pamatskolā organizēja otro starptautisko turnīru 64-lauciņu dambretē “Sadraudzības kauss”. Pagājušā gada pasākuma iniciatorus dobelniekus šoreiz aizstāja Lauras Kronbergas trenētie Baložu dambretisti un Igaunijas jaunie talanti. Uzreiz jāatzīst, ka sportiskā ziņā Bauskas pamatskolas dambretisti īpaši viesmīlīgi nebija – 3 kausi no četriem nonāca šīs skolas audzēkņu īpašumā.

Jaunākās grupas meiteņu turnīrā par uzvarētāju kļuva Zane Lea Zunda ar iegūtiem 11 punktiem.Godalgotajā trijniekā vēl iekļuva Elīna Arāja (2.vidusskola) un Vakarē Sabaliauskaite no Šauļiem.Viņu guvums attiecīgi 10 un 9 punkti.

Par uzvarētāju jaunāko zēnu konkurencē ar izcīnītiem 11 punktiem kļuva Zanes klasesbiedrs Roberts Maikūns, aiz sevis atstājot Arvo Krebi (Baloži) un Oskaru Rumbu (Bauskas pilsētas pamatskola) ar izcīnītiem 10 un 9 punktiem.

Savukārt vecuma grupā U-16 zēniem 1.vietā Reinis Štāls, kura kontā 14 punkti no 16. Šajā turnīrā ar izcīnītiem 11 punktiem godalgoto trijniekā iekļuva arī Erikas Sabaliauskas (Šauļi) un Vecsaules pamatskolas audzēknis Everts Rūdolfs Lepsis.

U-16 meiteņu turnīrā par līderēm izvirzījās Bauskas sākumskolas audzēkne keita Enija Platā un talantīgā Kupišķu dambretiste Lina Malinauskaite. Pēc trim uzvarām, savstarpējā spēlē 4.kārtā tika fiksēts neizšķirts. Sacensību turpinājumā Keitai tikai uzvaras un izcīnīta 1.vieta. Savukārt Lina vēl divas cīņas noslēdza ar neizšķirtu rezultātu un ierindojās 2.vietā. Trešajā vietā ar iegūtiem 10 punktiem Eva Kublinska (Vecsaules pamatskola).

Meiteņu rezultāti šeit :

http://fmjd.org/results/tournaments/2019/f_2328/tournament_table_acc_places.html

Zēnu rezultāti šeit :

http://fmjd.org/results/tournaments/2019/f_2329/tournament_table_acc_places.html

Sacensības aizritēja Bauskas pilsētas 410.jubilejas noskaņās, ārzemju ciemiņi par piemiņu saņēma Bauskas novada domes dāvātos bloknotus. Savukārt par apbalvojumiem godalgoto vietu ieguvējiem parūpējās biedrība “Prāta laiks” un Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skola.

Dienas noslēgumā Bauskas pilskalna parka estrādē biedrība “Prāta laiks” saņēma Novada domes pateicību par veiksmīgu projekta”Bauskas dambretistu veiksmes Latvijas simtgadei” realizāciju 2018. gadā projektu konkursa “Mēs savam novadam” ietvaros.

Sacensību galvenais tiesnesis Jānis Štāls.