Bauskā daudz dalībnieku

 Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» otrais pasākums notika Bauskas pilsētas pamatskolā 3. oktobrī. Pasākumā piedalījās 59 sākumskolas skolēni.

Ar bērniem tikās biedrības «Prāta laiks» pārstāvji – Latvijas čempions Mārtiņš Junkurēns un Jānis Štāls. Sākumā viņi aizvadīja ar bērniem simultānspēli, izvēloties no visiem 20 labākos, kas izspēlēja piecu kārtu turnīru.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes, magnēti, kā arī divi «vidžeti» no «Apavu namiņa». Par viena «vidžeta» laimīgo īpašnieku kļuva spēles turnīra uzvarētāja no 2. a klases Marta Spruntule. Savukārt starp 1. klašu audzēkņiem vislabāk nospēlēja Roberts Maikūns un viņam tika otrs «Apavu namiņa» «vidžets». Ar sacensību rezultātiem var iepazīties interneta adresē http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_26/.

Seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Roberts Maikūns, Renārs Staškevics, Roberts Enkurs, Zane Lea Lunda, Selīna Rasa, Luīze Līna Brikmane. Lielo finālu ar balvām atbalstīs arī «Apavu namiņš» un izdevniecība «Egmont Latvija».

Divi nākamie pasākumi jau ir zināmi – 6. oktobrī «Bauskas novada Dambretes dienas 2017» notiks Vecsaules pamatskolā, 10. oktobrī – Griķu pamatskolā un 17. oktobrī – Codes pamatskolā.

Marta Spruntule un Roberts Maikūns ieguva “Apavu namiņa” balvas.