Ceļotāju kausa 2019 4. posms

 Līdz piektajam mačam!!!


Aizvadīts nu jau ceturtais šī gada Ceļotāju kausa posms. Ar kārtējiem pārsteigumiem un interesantiem mačiem.

Pielikumā ir gan ceturtā posma spēļu tabulas, gan jaunais kopvērtējuma. Un nedaudz pastāstīsim, kas aiz cipariem slēpjas.

Jaunās dambretes sezonas pirmajā mačā neieradās neviens no iesācējiem. Iespējams, kad skolu dzīvi aktivizēsies vairāk, viņi mūspusē parādīsies. Katrā ziņā gaidām.

Vīriem šoreiz pārsteigums bija Sandris Vecvagars no Vecsaules, kurš gandrīz izcīnīja otro vietu. Jāatzīmē, ka pieaugušie kungi šoreiz bija ļoti laipni pret jauniešiem, atdodot viņiem visu pjedestālu.

Savukārt Nikam Ēķim vīru grupā šoreiz iznāca spēlēt ne tikai tāpēc, ka iepriekšējais turnīrs ne gluži izdevās, bet arī tāpēc, ka Elites grupa šoreiz savācās ļoti spēcīga – astoņi spēlētāji, turklāt vietu sadalījumu vajadzēja noskaidrot papildmačos. Denijs Vilhelms Krauklis tikai otrajā blica mačā izrāva trešo vietu Keitai Enijai Platajai, bet cīņā par pirmo vietu Mārtiņš Junkurēns pārspēja Reini Štālu tikai piektajā blica spēlē.

Dāmām šoreiz pārsteigumu sagādāja Kitija Valmunska no Uzvaras pamatskolas, kas vienīgā spēja uzvarēt Zani Lea Zundu un ļoti pelnīti izcīnīja otro vietu. Kopvērtējumā pagaidām izmaiņu maz, bet kopumā kopvērtējums tāpat izskatās aizvien interesantāks un interesantāks. Priekšā vēl trīs ceļotāju kausa posmi. Jāatgādina, ka mums šādā formātā tā ir pirmā sezona, bet formāts sevi ir attaisnojis pilnībā un jau no 2020. gada janvāra visdrīzāk sāksies jaunā Ceļotāju kausa sezona, kurā plānoti jau deviņi sacensību posmi – katra mācību gada mēneša pirmajā nedēļā.

Nākamais sacensību posms plānots 6. oktobrī.