Ceļotāju kausa pārsteigumi

 Ir gatavs apskats par Ceļotāju kausa otro posmu. Uzreiz saku – nākamais posms būs 5. maijā. Ierakstām kalendāros. Izvērtējot paša turnīra formātu, jāatzīst, ka nosaukums ir ļoti atbilstošs. Uzrāpties var ļoti augstu, bet tiem, kas augšā, jāpieliek daudz spēka, lai noturētos. Savukārt formāts ar bonusa punktiem nozīmē, ka neatlaidība un centība ir ļoti nozīmīga. Vēl nedaudz piestrādājam pie punktu sistēmas, bet būtībā viss jau ir puslīdz saskaitīts un apkopots.

Jāatzīmē, ka atkal bonusus žurnālu veidā nodrošināja SIA “Preses serviss” – tie bija izdevniecību “Egmont Latvija”, “Dienas žurnāli” un “Kuma” izdevumi.

Nedaudz par turnīra pārsteigumiem, kuru bija gana daudz. Ar katru kārtu aizvien drošāk spēlē Rūta Arāja. Iesācēju grupā sevi ļoti labi parādīja Mārcis Vipulis un Verners Fībigs. Ja uz nākamo posmu ieradīsies abi, vajadzētu spēlēt pie vīru grupas.

Dāmu grupā ir gatava atgriezties Sarmīte Poškute. Savukārt pie iesācējiem varētu doties Arāju pāris un Estere Varneviča.

Savukārt pie vīriem sevi ļoti labi parādīja Ričards Ceruss un jau nākamajā posmā ir aicināts uz Elites grupu. Varneviča cerības nepiepildījās – Elites grupa es šoreiz nebiju pēdējais :). Elites grupā debija – Andim Veidemanim. Savukārt Gatis Artimovičs nākamo posmu varētu aizvadīt vīru grupā – tur viņam noteikti būs interesantāk.

Dāmām lielāko pārsteigumu sagādāja Enija Mežsarga, kura spēlēja līdzīgi ar līderēm un beigās izcīnīja trešo vietu. Uzvarētāju – Sabīni Varneviču gaida Elites grupa. Cerams, ka viņa tam būs gatava.

Jebkurā gadījumā 5. maijā gaidām atkal visus interesentus uz sacensībām. Pēdējais lielais turnīrs mūspusē pirms vasaras brīvdienām – tās būs labas atvadas no dambretes sezonas. Interesanti būs ikvienam – sākot no Elites grupas, līdz iesācējiem.