Ceruss izšķir visu

Esam aizvadījuši pēdējo šī gada turnīru projektā «Bauskas novada dambretistu veiksmes Latvijas simtgadē». Bauskas pilsētas pamatskolā 29. novembrī notika komandu sacensības dambretē.

Ieradās četras vienības, kuras aizvadīja sīvas savstarpējās cīņas. Jāatzīmē, ka favorītu vienība – Bauskas pilsētas pamatskola, reāli izcīnīja uzvaru pateicoties savam līderim – Ričardam Cerusam, kurš ne tikai uzvarēja visas savas spēles, bet arī atrisināja visas 12 kombinācijas piecās minūtēs.

Jā, tā nu sanāca, ka grupu turnīru visas komandas noslēdza ar vienādu punktu skaitu – 13 punkti un uzvarētājus noteica pēc tā, kurš ātrāk atrisinās kombinācijas. Šeit spēcīgākā izrādījās Bauskas pilsētas pamatskola ar savu līderi – Ričardu Cerusu. Otrās vieta liktenis noskaidrojās stipri vēlāk – pēc 17 minūtēm kombinācijas atrisināja Bauskas 2. vidusskola – viņiem rezultātā otrā vieta. Turpinājumā nākamie bija Uzvaras pamatskolas dambretisti, bet kopvērtējumā viņi ceturtie. Atvēlētais laiks bija 20 minūtes un pirms tā beigām kombinācijas pabeidza arī Vecsaules pamatskolas vienība, kam kopvērtējumā trešā vieta.

Spēcīgākie pie galdiņiem bija Ričards Ceruss un Oskars Rumba no Bauskas pilsētas pamatskolas, Darens Pētersons no Bauskas 2. vidusskolas un Melisa Miļūne no Uzvaras pamatskolas.

Jāatzīmē, ka arī šo pasākumu bagātīgi atbalstīja «Preses serviss» un izdevniecība «Egmont Latvija». Spēlētāji ir aicināti piedalīties turnīros decembrī. Uzaicināto saraksts ir Māra Berga 8. decebra turnīrā «Ziemassvētku zvaigznes», savukārt ikviens iesācējs ir aicināts 8. decembrī uz turnīru «Bauskas prātnieks», kas notiks Pestīšanas armijas telpās Plūdoņa ielā 50 plkst. 10. 15. decembrī Rīgā būs nopietns turnīrs «Domātprieks», kur tieši var startēt pirmo klašu audzēkņi, bet 27. decembrī Vecsaulē notiks kārtējā «Mandarīnu kausa» izcīņa, kur piedalās 1. un 2. klašu audzēkņi. Cīnīties par labiem panākumiem var ikviens, kurš līdz šim ir startējis mūsu novadu sacensībās – atliek tikai trenēties un piedalīties turnīros un labākos tad aicinās nākamgad piedalīties Latvijas čempionātā, kur pagājušajā gadā U8 vecuma grupā mūsu audzēkņi izcīnīja ļoti plašu klāstu medaļu.

https://drive.google.com/open?id=1Hd8g2UnQIPHs22oC5dFysPRJ0htkcv8r

https://drive.google.com/open?id=1AoA_ozAweShMYmoCetSVG7bqy8z4mvxq