Četri pret Keitu

 Esam aizvadījuši pirmo publisko festivālu dambretes pasākumu – 26. maijā bijām Bauskas novada svētkos Jaunsaulē. Viss izdevās lieliski!

Piedodiet, bet vispirms jāizsaka pateicība atbalstītājiem, kas radīja šī pasākuma īpašo noskaņojumu – Bauskas Kultūras centram par telti, galdiem un krēsliem, kā arī elektrību! “Preses servisam” par fantastiskajiem žurnāliem no izdevniecībām “Egmont Latvija”, “Kuma” un “Dienas žurnāli”. Šīs balvas pasākuma dalībniekiem patiesi patika.

Apmeklētāju šoreiz bija gandrīz pussimts un žurnāli mums palika tikai daži. Izņemot vienu reizi, kad spēlētājs diemžēl apraudājās (mēģināsim nākamreiz šādas situācijas novērst), visi pārējie aizgāja smaidīgi, apmierināti un ieinteresēti. Interesanti, ka daudz bija rīdzinieku, kuriem stāstījām par iespējām darboties biedrības “Domātprieks” treniņos. Dažbrīd bija interesanti skatīties, kā pieaugušie mēģināja uzvarēt mūsu mazos čempionus. Tā pret Keitu vienu brīdi mēģināja spēlēt pat četratā. 

Bauskas novada svētki bija ļoti labs ģenerālmēģinājums pirms “Taste” augustā. Kļuva skaidrāks, kāda formāta pasākums tas ir un ko cilvēki vēlas, apmeklējot festivālu. Lielāka skaidrība par vizuālo tēlu un sapratām arī ka vajag vēl vismaz vienu dambretes galdiņu un vienu šaha galdiņu. Idejas liksim kopā un “Tastē” būsim vēl labāki.

Biedrību “Prāta laiks” un Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolu pārstāvēja Jurģis Stīpnieks, Keita Enija Platā, Niks Ēķis, Renārs Staškevičs, Sabīne Varneviča, Estere Varneviča, Artis Stīpnieks, Uldis Varnevičs, Jānis Štāls. Visi šie un vēl trīs puiši, kas bija “Albatrosā”, aicināti uz festivālu “Taste” un vēl padomāsim par šahistiem, kurus papildus uzaicināt.