Codē intriga līdz pēdējai sekundei

 Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» septītais pasākums notika Codes pamatskolā 19. oktobrī. Pasākumā piedalījās 23 sākumskolas skolēni.


Sacensības piedalījās 1. un 2. klases audzēkņi. Pasākumu ievadīja viens no labākajiem Latvijas dambretistiem Jānis Štāls. Turpinājumā skolēni aizvadīja sešu kārtu turnīru. Intrigas šoreiz bija gana daudz. Jāapsveic Emīls Veidmans ar savu izcīnīto uzvaru, par kuru visvairāk priecīgs bija viņš pats. Neskumsti Eva Kurmēņeva – pirmā uzvara noteikti kaut kad būs.


Ļoti spēcīgas bija meitenes, kas tikai pēdējā kārtā piekāpās cīņā par pirmajām vietām. Merija Keita Ķivere trešajā vietā. Ļoti labi turnīru aizvadīja Markuss Matulēns. Pēdējā kārtā viņš palika ar trim dāmām pret vienu. Diemžēl iesācējam tas neko nedod un neizšķirts. Situāciju prata izmantot Eduards Niedra, kurš pirmajā kārtā zaudēja Markusam Matulēnam, bet pārējās spēles uzvarēja un pēc koeficienta izcīnīja pirmo vietu.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes, magnēti, kā arī divi «fidžeti» no «Apavu namiņa». Klasiski par viena «fidžeta» laimīgo īpašnieku kļuva spēles turnīra uzvarētājs, kas bija Eduards Niedra no pirmās klases. Savukārt otru «Apavu namiņa» «fidžetu» ieguva labākā starp dāmām – Merija Keita Ķivere no 2. klases. Ar sacensību rezultātiem var iepazīties interneta adresē http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_41/index.html.

Seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Eduards Niedra, Ruslans Avdevičs, Kristiāns Ķivers, Madara Vanaga, Nikola Dadzīte un Eva Kurmēņeva. Lielo finālu ar balvām atbalstīs arī «Apavu namiņš» un izdevniecība «Egmont Latvija».

Jāatzīmē, ka Codes pamatskolā bija pirmais turnīrs, kur internetā publicējām katru aizvadīto kārtu. Eksperiments veiksmīgs – turpmāk informēsim par sacensībām, kurām sekot līdzi varēs attālināti, tiešsaistē.

Pēdējais skolu pasākums plānots 2. novembrī Bauskas 2. vidusskolā. Savukārt fināls, pēc pedagogu vērtējuma, varētu sekot nākamajā nedēļa pēc Valsts jubilejas svinībām.