Griķos grib spēlēt vēl un daudz vairāk

 Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» piektais pasākums notika Griķu pamatskolā 10. oktobrī. Pasākumā piedalījās 21 sākumskolas skolēns.

Sacensības piedalījās 1., 2. un daži 3. klases audzēkņi. Skola bērniem dambreti māca Sanita Platonova – Simsone, kas palīdzēja arī pasākuma organizācijā. Pasākumu ievadīja Latvijas čempions 64 lauciņu dambretē Mārtiņš Junkurēns. Turpinājumā skolēni aizvadīja sešu kārtu turnīru. Tiesa, spēles viņi izspēlēja daudz vairāk – ne viens vien pēc spēles noslēguma uzreiz atkal ķērās pie galdiņa un spēlēja vēl, vēl … kamēr varēja. Arī pēc turnīra noslēguma bērni vēl un vēl atgriezās pie dambretes galdiņiem. «Tas bija labākais dambretes turnīrs, kāds pieredzēts,» tā pauda jaunie dambretisti.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes, magnēti, kā arī divi «fidžeti» no «Apavu namiņa». Klasiski par viena «fidžeta» laimīgo īpašnieku kļuva spēles turnīra uzvarētājs. Šoreiz ļoti stabili labākā spēlēja titulu aizstāvēja Ralfs Juška no 3. klases, uzvarot visās spēlēs. Savukārt otru «Apavu namiņa» «fidžetu» ieguva labākais spēlētājs no 1. klases – Daniels Kaķenāns. Ar sacensību rezultātiem var iepazīties interneta adresē http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_37/.

Seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Daniels Kaķekāns, Gvido Rākins, Laura Ķemere Ādama, Solvita Bogdane, Alise Emīlija Grizāne un Rihards Mežsargs. Lielo finālu ar balvām atbalstīs arī «Apavu namiņš» un izdevniecība «Egmont Latvija».

Jau zināms, ka viens no pasākumiem 17. oktobrī būs Codes pamatskolā. Bauskas sākumskolā «Dambretes dienas» visdrīzāk notiks 10. oktobrī. Sarunas ar Bauskas 2. vidusskolu vēl notiek. Kad noslēgsies pēdējais posms, tad arī noteiks lielā fināla datumu. Izskatās, ka tas būs novembra sākumā un 1. klašu uzaicinātajiem audzēkņiem vēl ir pāris nedēļas laika trenēties, lai aizstāvētu savas skolas godu lielajā finālā.