Mums vēl jāaug

 Tikko, 29. jūnijā Bauskas pilsētas pamatskolā aizvadījām dambretes turnīru «Sadraudzības kauss» ar Dobeles, Šauļu un Kupišķu jaunajiem dambretistiem. Galvenais secinājums – mums vēl ļoti jāaug.

Pēc diezgan triumfālajiem pavasara sasniegumiem varētu likties, ka līmenis mums ir gana pieklājīgs. Tomēr pret lietuviešiem no Šauļiem gāja ļoti grūti un Šauļi nav pati spēcīgākā dambretes skola Lietuvā – tur pārliecinoši dominē Viļņa.

Vispirms gan jāpasakās visiem tiem, kas palīdzēja šo turnīru īstenot un tas patiesi nebija viegli. Paldies Bauskas pilsētas pamatskolai par telpām, par atbalstu pateicība sporta centram «Mēmele» un Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolai. Paldies Dobeles trenerei Tatjanai Arolei, Šauļu trenerei Sandrai Laurutienei, aktīvistiem no Kupišķiem un mūsu pašu treneri Ingai Bernātei. Jāpateicas Bauskas novada domei – sacensības īstenojām projektā «Bauskas dambretistu veiksmes Latvijas simtgadei» un projektā esam ieguvuši jaunu datoru un printeri, kas palīdz veiksmīgi aizvadīt turnīrus.

Bet nu atpakaļ pie sacensībām – piedalījās 57 jaunie sportisti, kas startēja trīs atsevišķās grupās. Atsevišķi zēni U16 un U10 un meitenes abas grupas kopā. Diemžēl dāmām U16 grupā dalībnieku pietrūka, lai varētu izveidot atsevišķu grupu.

Puišiem abās grupās ļoti pārliecinoši sāka lietuvieši un vienu brīdi likās, ka viņi paņems abus goda pjedestālus. Vienīgais, kurš ļoti ilgi bija starp labākajiem U16 grupā, bija baušķenieks Reinis Štāls. Tomēr pēdējā kārtā ļoti labi nospēlēja Bauskas novada U10 grupas līderi – Jurģis Stīpnieks un Renārs Staškevics, izcīnot otro un trešo vietu. Uzvarēja Reinaldas Damskis no Šauļiem. Savukārt R. Štālam pietika ar vienu kļūdu, lai paliktu ceturtajā vietā. Trešais dobelnieks Ričards Osītis, bet pirmās divas vietas Šauļu sportistiem – Vilius Aleksandravičius un Rokas Benevičius. Jāatzīmē, ka ilgu laiku vadībā bija Vilius un Rokas izrāva pirmo vietu tikai pēdējā spēlē. Šajā grupā lietuviešu pārsvars nospiedošs – no pirmajiem septiņiem pieci lietuvieši.

Dāmām visu laiku turnīra vadībā noturējās dobelniece Valērija Zarovska. Izredzes izcīnīt uzvaru bija lietuvietei Marijai Aleksandrai Alekseriūnaitei, bet viņa līderei maču zaudēja un tas izšķīra visu – otrā vieta. Trešā vieta U16 grupā Emilijai Paužuolitei no Šauļiem.

U10 grupā ļoti pārliecinoši uzvarēja Jore Sketerskaite no Šauļiem. Baušķeniekiem īsti spēlei nespēja savākties Keita Enija Platā, kurai beigās trešā vieta – viņu apsteidza vēl viena baušķeniece Nikola Šakele, ieņemot otro vietu.

Galu galā noskaidroja arī komandu kausu ieguvēju, saskaitot četrus labākos rezultātus visās grupās. Jānis Štāls, sacensību galvenais tiesnesis, noskaidroja rezultātu. Ar 52 punktiem triumfēja Šauļu vienība. Baušķenieki otrie – 45 punkti, trešie Dobeles sportisti – 42 punkti un ceturtie Kupišķi – 19 punkti. No Kupišķu spēlētājiem labākā bija Armina Daunoravičiute, kura bija astotā U10 grupā meitenēm.

Jāuzslavē visi spēlētāji par cīņas sparu, pozitīvu komunikāciju un patīkamu atmosfēru. Ceram, ka turnīrs kļūs regulārs.

P.S. Lietuvieši solīja uzaicināt mūs uz turnīriem. Varētu būt interesanti. 🙂

Rezultāti šeit:

http://fmjd.org/results/tournaments/2018/f_636/index.html

http://fmjd.org/results/tournaments/2018/f_637/index.html

http://fmjd.org/results/tournaments/2018/f_638/index.html