Noslēdzam trešo turnīru

 Pēdējais «Bauskas prātnieka» šīs sezonas turnīrs – sacensības cilvēkiem ar invaliditāti un dambretes iesācējiem, noslēdzās 10. decembrī Bauskas stadionā. Ar tiem iesācējiem šoreiz gan sanāca ļoti interesanti.

Iesākumam uzreiz ir vērts ielūkoties turnīra tabulā. http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_113/. Jā, viens no iesācējiem, Renārs Staškevics lika pasvīst visiem. Nepaveicās Armandam Skudram, kurš jauno spēlētāju bija jau gandrīz uzvarējis, bet finālā pieļāva kļūdu, kuru pretinieks uzreiz izmantoja. Laimonis Katilavičs pirmajā mačā spēja iegūt neizšķirtu. Vēlāk notika pārspēle, lai noskaidrotu pirmo vietu un konfekšu kastes liktenis. R. Staškevics atkal ieguva pārsvaru pār pretinieku, bet lielāka pieredze L. Katilāvičam ļāva tomēr galotnē izraut uzvaru. Tomēr pārsteigums – tiešām spēcīgs. R. Staškevičs pārspēja Sabīni Varneviču, Latvijas Kausa izcīņas U10 9. vietas īpašnieci meitenēm, Bauskas novada U9 čempionāta otrās vietas īpašnieku Raienu Ginteru, Bauskas novada čempionāta 3. vietas īpašnieci pieaugušajiem dāmu grupā Regīnu Punkeli.

Dāmām uzvarēja Maira Kalada un ar šo panākumu viņu noteikti var apsveikt. Lai arī kādā formā ir S. Varneviča, tomēr pieaugušo čempionātā viņa bija trešajā vietā, bet šoreiz aiz pretinieces, kuru dambreti spēlēt atsākusi tik tikko.

Priecājamies, ka šoreiz spēlēt bija ieradies Aivars Meteļica. Kā pats atzina, pēdējo reizi spēlējis skolas laikā un mačus aizvadīja gana aizrautīgi. Neīstā diena bija Agritai Zepai – pirmajā reizē viņa nospēlēja labāk. Jāsaka, ka pieaugušajiem šoreiz bija grūti, jo iesācēji izrādījās ļoti nikni. Vēl patīkamāk, ka «iesācēji» izcīnīja nebūt ne pirmās vietas.

Jāsaka liels paldies Bauskas novada domei, kas savulaik ar savu finansējumu ļāva iesākt «Prāta laiks» projektu, kas tagad arī pēc noslēguma ļauj turpināt rīkot sacensības un iesaistīt aktivitātes aizvien jaunus cilvēkus. Kā jau teicu – šī projekta reāli redzēsim pēc gadiem diviem.

Turnīrus sadarbībā ar ISRB «Bauska» un biedrību «Ābulis» aizvadīsim arī nākamgad. Plānotais formāts – divi turnīri pavasarī, divi rudenī. Nosaucu sacensības «Bauskas prātnieks», lai nav katru reizi jāraksta: «Sacensības cilvēkiem ar invaliditāti un dambretes iesācējiem». 🙂

Arī šajā kārtā spēlējoši saņēma diplomus. Medaļas pasniegsim Invalīdu sporta un rehabilitācijas biedrības «Bauska» Ziemassvētku pasākumā 21. decembrī plkst. 11. Apkoposim trīs posmu rezultātus un apbalvosim trīs labākos dāmu un kungu grupās.