Par paveikto pasaka paldies

 Bauskas novada svētkos 26. maijā Jaunsaulē, kad dzeltenie baloni muka debesīs brīvībā, biedrība «Prāta laiks» saņēma pateicību par 2017. gadā īstenoto dambretes projektu «Dambretes dienas Bauskas novadā». Jānis Štāls saņēma pateicības zīmi no Bauskas novada domes priekšsēdētāja Arnolda Jātnieka rokām, kā arī nelielu piemiņas balvu un puķi.

Ko mēs tādu paveicām? Jāmēģina atcerēties. Astoņās skolās sarīkojām sacensības 1. un 2. klašu skolēniem, bija arī daži 3. klašu audzēkņi. Lielais fināls Bauskas pilsētas pamatskolā. Divi «Bauskas prātnieks» turnīri iesācējiem un cilvēkiem ar invaliditāti. Tas oficiālajā ietvarā. Praksē tie bija ļoti noderīgie Jāņa Štāla treniņi, kas kopā ar projekta aktivitātēm un mūsu atbalstu sacensību gaitā ļāva Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņiem triumfēt Latvijas individuālajos un komandu čempionātos. Sarīkojām Bauskas novada pagastu čempionātu dambretē un individuālo čempionātu. Kur arī triumfēja mūsu audzēkņi – esam jau tik augstu izauguši. Bija komandu turnīrs un galu galā – trīs mūsējie devās uz Eiropas čempionātu dambretē. Un visam tam pa vidu – ļoti labs atbalsts no Bauskas novada domes, Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas, no sponsoriem – paša pirmā «Apavu namiņa», tad «Bauskas Alus», «Tornis», «Preses serviss», «Egmont Latvija», «Kuma», «Dienas žurnāli». Vislabākā sadarbība ar skolām bija ar Bauskas pilsētas pamatskolu un jāpasaka lielais paldies treneriem Ingai Bernātei, Jānim Ūdrim un Mārim Bergam. Un visiem vecākiem arī – bez jums pat puses panākumu nebūtu! Piedodiet, ja kādu piemirsu, bet reizēm tiešām nebija vietas uz diplomiem, kur uzlikt sponsoru logo. Bet mēs vienalga ceram, ka jūsu, atbalstītāju, būs vēl vairāk. Esam saskaitījuši, ka šī gada rudenī Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas laureātos vajadzētu būt vismaz 17 vai pat 18 jauniešiem.

Starp citu – mūsu biedrības «Prāta laiks» priekšsēdētājs Mārtiņš Junkurēns ļoti aktīvi darbojas arī Rīgā pieaugušo jomā. Tik to labāk var lasīt pratalaiks.lv mājas lapā.

Vai ar to viss beigsies? Pagaidām noteikti nē. Ir jauns projekts, jaunas aktivitātes. Vasarā paredzēti divi turnīri pirmsskolas izglītības bērniem, turpināsies treniņi. Jūnijā plānots viens “Bauskas prātnieks” turnīrs. 29. jūnijā plānojam turnīru ar Dobeles un Lietuvas sportistu dalību. Šai saistībā – ja kādam ir idejas, ko varētu dot balvās šajā turnīrā, uzrakstiet, jo lietuviešiem mūsu tik ļoti labie žurnāli šoreiz gan nederēs. Un tas viss atkal ir tikai sākums.