Pārsteidzošais Mandarīnu kauss

Bauskas pilsētas pamatskolā 27. decembrī biedrība «Prāta laiks» rīkoja sacensības 1. – 2. klašu skolēniem «Mandarīnu kauss». Sacīkstes gan sarūpēja sportiskus, gan dažāda veida citus pārsteigumus.

Vispirms jāpasakās kausa atbalstītājiem. Bauskas novada domes projekts deva gana lielu pieredzi, gan aprīkojumu, lai varētu rīkot sacensības. Jaunos dambretistus atbalsta arī Bauskas «Apavu namiņš», izdevniecības «Egmont Latvija», «Kuma», kā arī preses izplatītājs «Preses serviss». Pēdējam īpašs paldies par aktīvu iesaistīšanos gada nogalē. Jāpateicas Jānim Štālam par sagatavotiem kausiem un balvām.

Atgriežoties pie sacīkstēm, sāksim ar meitenēm. Šeit, visiem par pārsteigumu, uzvaras laurus plūca 2. klases skolniece Elīza Manavicka. Meiteni slavēja arī sacensību galvenais tiesnesis Jānis Štāls. Jācer, ka savu karjeru dambretē meitene turpinās. Otrajā vietā Marta Spruntule – 2. klase. Trešā – pašai negaidīti Estere Varneviča no 1. klases. Vērtējot pa klasēm, viņa bija pirmā pirmo klašu grupā. Kausus saņēma labākās meitenes 2. un 1. klašu grupā – Elīza Manavicka un Estere Varneviča. Tabulas šeit – http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_118/.

Meitenēm gan nebija tik sīva cīņa, kā puišu grupā, kur dažam labam ir jau nopietna Latvijas čempionātu pieredze un centīgs treniņu apmeklējums. Kārtējo reizi savu favorīta statusu apliecināja Renārs Staškevics – 1. klases skolnieks, kas sāka trenēties tikai oktobrī. Tiesa, trūkst pieredzes un vairākās mačos bija kļūdas – tā zaudējums pret Robertu Maikūnu. Noslēgumā tomēr pirmā vieta. Tikpat punkti Nikam Ēķim – viņš 2. klases skolēns, bet koeficiens bija par labu konkurentam. Trešais – Tomass Ģiedris. Tabulas šeit – http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_119/.

Diplomus saņēma katrā vecuma grupā seši labākie. Balvas – lielākas un mazākas – visi pasākuma dalībnieki. Galvenais tiesnesis Jānis Štāls informēja, ka nākamgad plānots Latvijas čempionāts arī U8 vecuma grupas dambretistiem. Pieļaujams, ka ne viens vien no šo sacīkšu favorītiem nākamgad aizstāvēs Bauskas novada krāsas Latvijas čempionātu turnīros un citās sacensībās.

Ceram, ka visiem bija interesanti – bez punktiem šoreiz nepalika neviens sacensību dalībnieks. Starplaikā bija iespēja pazīmēt, ēst mandarīnus un vienkārši baudīt labu kompāniju.

Novēlam jaunajiem sportistiem panākumiem bagātu Jauno, 2018. gadu un vecākiem – izturību, lepnumu un veiksmi!