Pievienojas Baloži un Dobele

Par pirmdienas, 22. aprīļa dambretes festivālu. Pasākumu rīkoja biedrība «Prāta laiks» sadarbībā ar Latvijas dambretes federāciju Bauskas pilsētas pamatskolas telpās.

Pieaugušo turnīrā piedalījās 16 sportisti, kuru skaitā bija daudzi no Latvijas spēcīgākajiem dambretes spēlētājiem. Pa 12 punktiem izcīnīja Guntars Purviņš un Raivis Paegle un arī papildkoeficienti viņiem bija vienādi. Nācās aizvadīt vēl vienu papildus maču, kurā uzvarēja G. Purviņš, izcīnot pirmo vietu un R. Paegle otrais. Trešo vietu izcīnīja E. Novickis. Dāmu konkurencē labākā bija Zoja Uvačana no Rīgas. Piedodiet, no pieaugušo turnīra pagaidām nekādu foto nav. Pats tiesāju bērnu sacensības.

Jaunieši, kopskaitā 47, sacentās trīs turnīros, balvas sadalot trīs vecuma grupās. Piedalījās ne tikai baušķenieki, bet arī sportisti no Dobeles, Valmieras un Baložiem un viesi izcīnīja ne vienu vien godalgu. Tomēr vispirms jāpateicas turnīra atbalstītājiem, kas deva balvas – biedrības “Prāta laiks” vīriem, kā arī AS “Preses serviss”, ar kuru palīdzību līdz jaunajiem sportistiem nonāca “Egmont Latvija”, “Izdevniecība Kuma” un “Izdevniecības Dienas žurnāli” izdevumi. Balvas bija visiem.

U8 vecuma grupā uzvarēja valmieriete Alise Jaunkalne, otro vietu ieguva Simona Jansone no Uzvaras pamatskolas, bet trešā palika pirmsskolas izglītības iestādes «Zīlīte» audzēkne no Bauskas Rūta Arāja. Zēniem U8 grupā pārliecinoši uzvarēja spēcīgais Vecsaules pagasta pārstāvis Verners Fībigs, kurš arī vēl mācās pirmsskolas izglītības grupā. Nākamajās divās vietās dobelnieki – Rūdis Pušmucāns un Edvards Ansons.

U10 vecuma grupā meitenēm pārliecinoši uzvarēja pieredzējusī Elīna Arāja no Bauskas 2. vidusskolas. Otrajā vietā Daniela Jansone no Uzvaras pamatskolas, trešā Līna Luīze Birkmane no Bauskas pilsētas pamatskolas. U10 grupā zēniem triumfēja vēl viens Bauskas 2. vidusskolas pārstāvis Niks Ēķis, otrais šīs pašas skolas audzēknis Daniels Roze, bet trešais Toms Kavīte no Valmieras. Baložu spēlētāji šoreiz palika aiz goda pjedestāli, bet viņi ir pārliecības pilni un gatavi atkal ierasties Bauskā un šoreiz cīnīties par godalgām.

Vecākajā U16 grupā pārliecinošs panākums vēl vienam Bauskas 2. vidusskolas audzēknim Jurģim Stīpniekam. Otrais Kārlis Miezītis no Dobeles un trešais vēl viens dobelnieks Roberts Ansons. Meitenēm pirmā Keita Enija Platā. Sabīnei Varnevičai un Evai Kublinskai bija vienāds punktu skaits un arī papildrādītāji, bet trešais papildrādītājs tomēr lēma, ka otrā vieta S. Varnevičai.

Tabulas šeit:

Pieaugušie – http://fmjd.org/results/tournaments/2019/f_2013/

U16 – http://fmjd.org/results/tournaments/2019/f_2051/

U10 zēni – http://fmjd.org/results/tournaments/2019/f_2046/

U10 meitenes – http://fmjd.org/results/tournaments/2019/f_2047/

Visi aicināti 5. maijā uz Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas otro stāvu, kur jau trešo reizi notiks aizvien populārākais “Ceļotāju kausa” turnīrs. Šoreiz sola atbraukt par viesi no citiem novadiem. Un mēs ar prieku sagaidīsim visus – no pilnīga iesācēja līdz pat pieaugušo čempionātu pirmo trīs vietu ieguvējiem.