Pilsrundālē sacīkstes norit raiti

Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» trešais pasākums notika Pilsrundāles vidusskolā 3. oktobrī. Pasākumā piedalījās 30 sākumskolas audzēkņi.

Ar bērniem tikās biedrības «Prāta laiks» pārstāvji – Latvijas čempions Mārtiņš Junkurēns un Jānis Štāls. Ar skolēniem aizvadīja četru kārtu turnīru. Pasākums, pateicoties Pilsrundāles vidusskolas dambretes trenerim Ilgvaram Ūdrim, noritēja raiti un interesanti.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes, magnēti, kā arī divi «fidžeti» no «Apavu namiņa». Par viena «fidžeta» laimīgo īpašnieku kļuva spēles turnīra uzvarētājs Roberts Ribikausks un otru «Apavu namiņa» «fidžetu» ieguva Evelīna Petrone. Ar sacensību rezultātiem var iepazīties interneta adresē http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_34/.

Seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Roberts Ribikausks, Evelīna Petrone, Viktorija Beitiņa – Ševčenko, Renāts Anspoks, Adrians Janusko, Maksims Dviņaņinovs. Lielo finālu ar balvām atbalstīs arī «Apavu namiņš» un izdevniecība «Egmont Latvija».

Trīs nākamie pasākumi jau ir zināmi – 6. oktobrī «Bauskas novada Dambretes dienas 2017» notiks Vecsaules pamatskolā, 10. oktobrī – Griķu pamatskolā un 17. oktobrī – Codes pamatskolā.