Projekts noslēgts

Reizē ar otro turnīru cilvēkiem ar invaliditāti ir noslēdzies Bauskas novada domes atbalstītais projekts «Bauskas novada dambretes dienas 2017».

Jāatzīst, ka arī otrajā turnīrā liela atsaucība netika rasta. Ieradās seši spēlētāji, kas gan labi pavadīja šo pēcpusdienu. Piedodiet, kas neatnāca, bet beigās godalgoto trijniekā iekļuva trīs dāmas un trīs kungi. Pārliecinoši labākais bija Laimonis Katiļavičs. Pārējo vietu sadalījums bija neskaidrs līdz pēdējai kārtai. Veiksmīgāka bija Maira Kalada, kas kopvērtējumā otrā un starp dāmām pirmajā vietā.

Rezultāti šeit: http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_103/

Projekta noslēgumā varam dalīties ar vairākiem secinājumiem. Formāts – turnīri skolās un skolēnu fināls Bauskā, izrādījās diezgan neveiksmīgs. Atsaucība diemžēl ir mazāka, nekā gaidījām. Tiešs darbs ar izglītības iestādēm reālus augļus nenesa. Lai gan laikam pašlaik par to runāt ir priekšlaicīgi – dambretes «cāļus» skaita pavasarī un parasti – pēc gadiem diviem vai trim.

Toties privātie sponsori bija ļoti atsaucīgi un atbalstīja pasākumus. Atkal jāsaka paldies Bauskas «Apavu namiņam» par spineriem un fidžetiem. Finālu ar jaukām balvām atbalstīja izdevniecība «Egmont Latvija» un «Bauskas alus». Jāatzīmē, ka ar šo projektu turnīri nebeigsies. Jau šogad mūs atbalstīt ir piekritis SIA «Preses serviss» sadarbībā ar izdevniecībām «Kuma», «Egmont Latvija», «Dienas žurnāli». Pēc jaunā gada meklēsim arī citu uzņēmēju atbalstu un plānosim jaunus pasākumus. Svinēsim janvārī biedrības gada jubileju, bet jau šogad Vecā gada nogalē plānojam vēl divus turnīrus – «Mandarīnu kausu» 1. un 2. klašu skolēniem, bet dambretes interesentiem – Ziemassvētku stafetes turnīru. Savukārt 10. decembrī notiks apvienots turnīrs dambretes iesācējiem un cilvēkiem ar invaliditāti.

Jāsaka liels paldies Bauskas novada domei, kas atbalstīja ar finansējumu projekta iniciatīvu. Bez šī atbalsta nebūtu izdevies dot startu pašai idejai. Pasākumā piedalījās vairāk nekā divi simti skolēnu un deviņas personas ar invaliditāti. Skaitu vēl precizēsim.