Sākam turnīrus cilvēkiem ar invaliditāti

 Svētdien, 29. oktobrī aizvadījām pirmo turnīru Bauskas stadionā cilvēkiem ar invaliditāti. Apmeklējums pirmajā reizē nebija liels – septiņi spēlētāji, toties turnīrs bija interesants.

Sacensību atbalstītāju un organizatoru bija gana daudz. Jāpateicas SIA «Tornis», kas atbalstīja mūs ar gardumiem – tas bija ļoti patīkami. Sacensības atbalstīja Bauskas novada dome, rīkoja biedrība «Prāta laiks» sadarbībā invalīdu sporta un rehabilitācijas biedrību «Bauska» un ģimeņu, kurās ir cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem, biedrību «Ābulis». Sacensību dalībniekiem ar padomiem palīdzēja «Prāta laiks» pārstāvis Jānis Štāls.

Katra sacīkšu kārta atnesa savus pārsteigumus. Negaidīti pārliecinoši nospēlēja Sarmīte Poškute. Interesantas spēles aizvadīja Ija Jonikāne un Agrita Zepa. Regīna Punkele bija viena no uzvaras favorītēm, bet pietrūka sacensību pieredzes, uz beigām sakrājās nogurums. Lai arī dambrete no malas izskatās vienkārša, tomēr arī šeit nogurumam ir gana liela loma. Tas pats par Armandu Skudru – uz beigām pieļautas vairākas vienkāršas kļūdas, kas arī noteica rezultātu.

Par nākamo turnīru ir doma, ka varētu notikt 25. vai 26. novembrī. Drīzumā datumu precizēsim – izrādās, ka ir gana daudz pasākumu un ir jāpārliecinās, ka šoreiz nevienā tādā datumā sacensības nenotiks, kad daļa spēlēt gribētu aizņemti citā nodarbēs.

Sacensību tabula šeit: http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_58/index.html