Sienāzīši gatavojas startiem

Aizvadīts pirmais dambretes turnīrs “Sienāzītis” pirmsskolas vecuma bērniem un bērniem, kas šogad sāks mācīties 1. klasē.

Pasākums ir viena no projekta “Bauskas dambretistu veiksmes Latvijas simtgadei” sastāvdaļām. Rīko biedrība “Prāta laiks”, atbalsta Bauskas novads, SIA “Preses serviss” un izdevniecība “Egmont Latvija”. Jāpateicas arī pirmsskolas izglītības iestādei “Pasaulīte” par telpām un pedagoģei Brigitai Iļjinai par palīdzību.

Piedalījās 14 bērni, no kuriem trīs gan neatbilda sacensību nosacījumiem. Ričardu Cerusu varēja ieskaitīt, bet reāli šis jaunietis, kurš šogad vēl tikai ies pirmajā klasē, jau ir Latvijas komandu čempionāta sudraba medaļas ieguvējs U8 grupā ar lielu sacīkšu pieredzi un vienojāmies, ka startēs ārpus kārtas. Savukārt Elīna ARāja un Klāvs Tirols jau sākuši skolas gaitas un arī startēja ārpus kārtas.

Sacensībās nācās pierast, ka pirmsskolas vecuma grupā trūkst uzmanības un pacietības – gaidīto divarpus stundu vietā nospēlējām tik pusotru stundu, bet bija gana interesanti. Uzvarētājās godā un arī labākā starp meitenēm bija nervozākā sacīkšu dalībniece Rūta Arāja. Puišiem veiksmīgākais bija Reinis Lukaševics. Gan zēniem, gan meitenēm godalgoto vietu liktenis izšķīrās pirmajā kārtā. Jāuzteic Helēna Spura un Keita Bahvalova, kuras pēdējā kārtā ļoti ilgi un nopietni cīnījās par uzvaru, bet beigās nācās vienoties par neizšķirtu – Helēnai pietrūka prasmes pabeigt spēli ar uzvaru. Ar treniņiem un centību to visu var labot, lai jau šajā mācību gadā kļūtu par vienu no Bauskas novada dambretes vienības līderiem.

 Rezultāti šeit: http://fmjd.org/results/tournaments/2018/f_585/