Turnīrs bez vārda

 Šī vakara pirmo stāstu sākšu ar nu jau nedēļu vecu notikumu, kad mēs ar Jāni Štālu Bauskā sarīkojām dambretes turnīru, kuram pagaidām tā vārda nemaz nav. Man tāds lūgums – ja jums ir idejas, kā šo turnīru varētu nosaukt, rakstiet komentāros vai sūtiet uz udoks@inbox.lv – izskatīsim visas idejas. Ja nu ir kāds uzņēmējs vai uzņēmums, kas vēlas atbalstīt šāda veida turnīru – labprāt nosauksim uzņēmuma vārda. Piemēram – «Lielzeltiņu cāļi», «Balticovo paletes», «Kvēles dzirksts», «Zemnieka kūlums», «Ziedu flirts» un tā tālāk un tā joprojām. Patiesi nebūtu žēl 🙂

Bet nu atgriezīsimies pie turnīra. Jau labu laika bija ideja uztaisīt turnīru, kas pulcētu mūsu novada dambretistus, reizē ļaujot spēli izbaudīt gana spraigos sižetos. Klasiskā šveices sistēma ir laba, bet mūsu novada gadījumā apmēram pusē spēļu tā saved tevi kopā ar ļoti dažāda līmeņa spēlētājiem un tā līdz galam tās kvēles pietrūkst. Tāpēc uz turnīru, kurš Sporta skolas telpās notika 1. martā, aicinājām spēlētājus ne tikai atnākt, bet arī dot savas idejas, kā to visu veidot interesantāk un aizraujošāk.

Galu galā iznāca formāts, kurš pašlaik solās būt gana interesants. No sanākušajiem izveidojām četras grupas, kuras pamatā varētu darboties arī nākotnē. Ir elites grupa, kur spēlē paši stiprākie no dalībniekiem. Tālāk pārējie dalās divās grupās – vīri un dāmas. Un galu galā ir iesācēju grupa, kas komfortabli nejustos nevienā no augšējām grupām, bet savā starpā viņiem ir gana interesanti. Ja grupu sastāvs saglabāsies gana stabils, ir tāda doma, ka pirmie un pēdējie numuri paceļo starp grupām, izmēģinot savus spēkus citā līmenī – spēcīgākā vai vājākā. Un galu galā to visu ir plāns saskaitīt kopā un gada beigās apbalvot ar medaļām vai kausiem – kā nu mums veiksies. Ja kādam ir kādas īpašas domas, kā šīs grupas varētu nosaukt – arī labprāt uzklausīsim.

Uz šiem turnīriem aicinām ierasties ne tikai lai uzspēlētu, bet arī lai aprunātos – par dambretes aktivitātēm, idejām, iespējams – kopīgiem pasākumiem vai pat projektiem. Ir doma, ka gadā sarīkot vismaz sešus šādus pasākumus. Vasarā ir doma piedāvāt kaut ko nedaudz eksotisku – redzēs, kā izdosies. Savukārt nākamais šāds turnīrs ir iecerēts 31. martā – nāk visi, kas vēlas uzspēlēt dambreti, neatkarīgi no tā, cik spēcīgs šajā spēlē jūtaties – mēs atradīsim jums spēlētājus, ar kuriem kopā visiem būs interesanti.

Un jā – šo turnīru noslēgumā labākajiem parasti ir bonuss – SIA «Preses serviss» piešķirtie žurnāli, kurus laipni ir atvēlējuši izdevniecības «Egmont Latvija», «Kūma» un «Dienas žurnāli». Žurnāli iedvesmo gan tos, kas tikai sākuši lasīt, gan tos, kas bez lasīšanas sevi nevar iedomāties, gan arī tos, kam tiešām patīk galvu pakustināt – ir gan krustvārdu mīklas, gan sudoku.