Uzvarētāji ir visi!

 Šodien, 24. novembrī noslēdzām pirmo Bauskas novada projekta «Bauskas novada dambretes dienas 2017» daļu. Šajā gadījumā tas bija 1. klašu skolu komandu sacensības, kas notika Bauskas pilsētas pamatskolas telpās.

Vispirms jāpasakās visiem, kas pielika savu roku un atbalstu projekta tapšanā. Bauskas novada domei, kas apstiprināja mūs konkursā un deva savu finansējumu, kas savukārt veidoja projektam pamatu. «Prāta laiks» vadībai Mārtiņam Junkurēnam un Jānim Štālam, kas ieguldīja daudz darba pasākumu veiksmīgā norisē. Pirmajam sponsoram Bauskas «Apavu namiņam», kas mūs iedrošināja pašā sākumā. «Egmont Latvija» un «Bauskas Alus» par fināla atbalstīšanu ar balvām. Rezultātā katrs no bērniem un ikviena skola bija ieguvēja, saņemot diplomus, uzlīmes, magnētus, kā arī dažādas balvas. Finālā zaudētāju nebija – apbalvoja visus.

Sacīkstes šoreiz noritēja stafešu formātā, kas nozīmēja, ka liela nozīme ir katram komandas dalībniekam. Pēc izdarītā gājiena spēlētāji mainījās. Ja nonākam tomēr līdz rezultātiem, tad jāatzīmē, ka starta pozīcija oktobrī visiem bija vienāda – tas bija redzams skolu sacensībās. Tomēr tagad veiksmīgāki bija tie, kas vairāk trenējušies un tie bija Bauskas pilsētas pamatskolas audzēkņi – viņiem 15 punkti. Viens vienīgs neizšķirts pret Bauskas sākumskolu. Otrajā vietā Bauskas 2. vidusskolas vienība ar desmit punktiem. Šo vietu viņi ieguva spēlē ar Pilsrundāles komandu, kurai deviņi punkti un trešā vieta. Nākamajās pozīcijās Uzvaras vidusskola, Bauskas sākumskola un Vecsaules pamatskola.

2018. gada pavasarī Latvijā notiks vairākas sacensības, kur startēs 1. un 2. klases audzēkņu komandas. Pārstāvot gan novadu, gan skolu. Mēs ceram, ka šo turnīru labākie spēlētāji spēs veiksmīgi mūsu novadu pārstāvēt gan Latvijas čempionātā, gan savas izglītības iestādes Latvijas skolu spartakiādē.

Lielāka foto galerija šeit, “Bauskas prātnieks” Facebook.com lapā – https://www.facebook.com/bauskaspratnieks/posts/197466930822195

Vēl foto būs arī mājas lapā pratalaiks.lv.