Uzvarietes labi spēlē 1. klašu turnīrā

Bauskas pilsētas pamatskolā 9. novembrī aizvadījām pirmo šī gada 1. klašu turnīru Bauskas novada projekta ietvaros.

Puišiem uzvarētāji jau praktiski bija zināmi – pirmais Ričards Ceruss, otrais Oskars Rumba. Abi trenējušies jau pagājušajā gadā, piedalījušies Latvijas mēroga turnīros un automātiski bija spēcīgāki par citiem.

Tāpēc puišiem mēs galvenās balvas iedevām pirmajiem pieciem. Balvas tika visiem, bet kopā izdalījām arī deviņus žurnālus, kurus mums nodrošina SIA “Preses Serviss”, “Izdevniecība Dienas žurnāli”, “Egmont Latvija” un “Izdevniecība Kūma”.

Gan puišu, gan meiteņu turnīros bija redzams, ka ir ļoti liela nozīme, vai skolā ir pedagogs, kurš nodarbojas ar dambreti. Bauskas pilsētā tāda nav – trenējas tikai tie, kas nāk uz sporta skolas treniņiem. Attiecīgi trešo un ceturto vietu izcīnīja Vecsaules pamatskolas jaunie sportisti. Trešais Ervīns Strjuks, otrais – Ozolaines filiāles pārstāvis, turnīra pārsteigums Verners Fībigs. Piektais Romāns Jajus no Bauskas 2. vidusskolas.

Kopumā puišiem rezultāti ļoti līdzīgi un par kaut ko spriest pēc pirmā turnīra nevajadzētu. Astoņiem puišiem bija seši punkti – spēcīga intriga.

Meitenēm šoreiz triumfēja Uzvaras vidusskola, kur sportistus gatavo Modris Indriksons. Pirmā Simona Jansone no Uzvaras pamatskolas. Otrā Marta Kamola no Bauskas pilsētas pamatskolas un trešā Melisa Miļūne no Uzvaras pamatskolas. Ceturto žurnālu piešķīrām Sabrinai Neikai no Bauskas 2. vidusskolas – viņai šoreiz neviena punkta. Tomēr ceram, ka nākotnē veiksies labāk.