Vecsaulē cīnās nopietni

 Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» ceturtais pasākums notika Vecsaules pamatskolā 6. oktobrī. Pasākumā piedalījās 28 sākumskolas skolēni.

Vecsaulē tikās ne tikai Vecsaules pamatskolas 1. un 2. klašu audzēkņi, bet arī Ozolaines skolas 1. un 2. klašu bērni. Skola ir pazīstama ar savām dambretes tradīcijām un pieredzējušo treneri Ingu Bernāti. Rezultātā otro klašu audzēkņi parādīja labu dambretes spēli un cīņa par pirmajām vietām šeit bija pati sīvākā, kas līdz šim ir redzēta. Favorīti bija vairāki.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes, magnēti, kā arī divi «fidžeti» no «Apavu namiņa». Klasiski par viena «fidžeta» laimīgo īpašnieku kļuva spēles turnīra uzvarētājs. Pēdējā kārtā izšķīrās uzvarētāja liktenis – savā starpā tikās Ralfs Krebss no 2. klases un Evelīna Marta Lepse no 1. klases. Pieredze šoreiz uzvarēja – R. Krebsam 1. vieta, pretiniecei – ceturtā. Pēdējā kārta izšķir ļoti daudz. Savukārt otru «Apavu namiņa» «fidžetu» piešķīra meitenei, kas nepadevās un spēja lauzt spēles gaitu – pēc pirmā zaudējuma gūtas tikai uzvaras un izcīnīta trešā vieta – Anastasijai Tjuševai no Ozolaines. Ar sacensību rezultātiem var iepazīties interneta adresē http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_35/.

Seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Evelīna Marta Lepse, Marks Petrovskis, Elizabete Veņikova, Emilī Aiše Treilība, Edvards Kuneckaitis, un Džastins Zomers. Lielo finālu ar balvām atbalstīs arī «Apavu namiņš» un izdevniecība «Egmont Latvija».

Divi nākamie pasākumi jau ir zināmi – 10. oktobrī – Griķu pamatskolā un 17. oktobrī – Codes pamatskolā.