Vecsaulieši spēlē aktīvi

 Gatavojoties Latvijas skolu spartakiādes Zemgales reģiona Latvijas skolēnu sporta spēlēm, biedrība “Prāta laiks” Bauskā sarīkoja komandu dambretes turnīru “Komandas gars”. Pateicoties vecsauliešu tiešām lielajai atsaucībai, turnīrs izdevās ļoti veiksmīgs. Jāatzīst, ka sākumā bija paredzētas sešas kārtas, taču komandas bija tā iekarsušas, ka izspēlējām deviņas.

Izņemot Bauskas sākumskolas vienību, pārējās komandas nosaucām līderu vārdos. Leo Jonikāns bija ne tikai savas komandas 1. numurs, bet arī visa turnīra – 17 gūti punkti. Pie otrā galdiņa cīnījās pavisam jaunās dambretes paaudzes pārstāvis no Griķu pamatskolas Rihards Mežsargs. Jāuzteic Daniels Roze no Bauskas 2. vidusskolas, kas bija vienīgais šīs skolas pārstāvis. Lai arī nokavēja, veiksmīgi iekļāvās spēlē un aizvadīja interesantus mačus. Meitene bija šādu sacīkšu debitante Leila Žukauska. Diemžēl pierādījās, ka ar vienu spēcīgu līderi nepietiek – vienība ar sešiem punktiem palika pēdējā vietā.

Savu spēku uzreiz rādīja Bauskas Sākumskolas vienība, kur gan kopā ar U11 puišiem spēlēja U9 grupas meitenes. Var manīt, ka Raeins Ginters atkal ir atgriezies ar labu spēli – viņam 12 punkti. Otrs labākais rezultāts kopumā – 13 punkti un pats labākais starp otrajiem galdiņiem – Dāvidam Avotiņam. Montai Garajai astoņi punkti, vēl vienai šādu sacensību debitantei Felicitai Feiginai – četri punkti.

Un tā pirms pēdējās kārtas trīs līderu vienības šķīra tikai daži punkti un viss izšķīrās pēdējā mačā starp vienības Janers līderi Reini Janeru un Montu Garo. Ja neizšķirts – tad Bauskas Sākumskola pirmie, ja R. Janers uzvar – tad skaita papildrādītājus. Pēdējās trīs kārtas pēdējiem numuriem nācās cīnīties ar pirmajiem un te gan pārsteigumu bija maz. Visveiksmīgākais bija Markuss Inževatkins no vienības “Barauskis” – viņš pirmos numurus uzvarēja divas reizes no trim. Viena uzvara Danielam Rozem, viena Kristianam Ezeriņam. Nepaveicās arī Montai – zaudējums pret Reini un trim komandām vienāds punktu skaits. Bauskas Sākumskolai tikai viens zaudējums, bet uzvaras tikai divas un tāpēc trešā vieta.

Divām vecsauliešu vienībām – Reinis Janers, Edgars Adakovskis un Kristians Ezeriņš pret Arti Barauski, Rolandu Strjuku un Markusu Inževatkinu visu izšķīra meiteņu iespētais. Atim Barauskim klājās visgrūtāk līdera godā, bet toties punktus savāca Markuss Inževatkins, kur bija labākais pie trešajiem galdiņiem. Rolands Strjuks un Edgars Adakovskis savāca vienādu punktu skaitu – 11. Tomēr “Janera” Zane Lea Zunda nospēlēja labāk par Elzu Zanderi. Savstarpējā cīņā Zanei izdevās uzvarēt arī Montu Garo – Latvijas dambretes čempionāta fināls tomēr palīdz. Zanei Lea Zundai labākais rezultāts pie ceturtā galdiņa. Rezultātā “Barauskim” trīs uzvaras, “Janeram” četras un pēdējiem pirmā vieta kopvērtējumā.

Balvas gan visiem vienādas un tik vien kā “lauru vainags” silda uzvarētāju galvas. Izskatās gan, ka turnīrs dalībniekiem patika un nākotnē būs jācenšas domāt par līdzīgām sacīkstēm. Novēlam visiem veiksmīgus startus Latvijas skolu spartakiādē un citās sacīkstēs, kuras vēl notiks.