Zaļizilā dienā

Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» sestais pasākums notika Bauskas sākumskolā 12. oktobrī. Pasākumā piedalījās 65 pirmo klašu skolēni.

Šoreiz formāts bija atšķirīgs no iepriekšējām sacīkstēm. Zaļizili tērpto skolēnu bija tik daudz, ka visiem sacīkstēm skolā nevarēja atrast vietu un tāpēc iznāca rīkot katrai klasei turnīru atsevišķi. Bija ko pasvīst. Vissāpīgākais pēc pasākuma gan parasti ir atzīt uz bērnu jautājumiem, ka vēl vienu tādu šogad mēs noteikti skolā neuztaisīsim. Tomēr ceram ne vienu vien no jauniešiem atkal redzēt dažādās novada dambretes sacīkstēs.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes. Individuālās balvas šoreiz izdalīt nesanāca – pārāk maz laika mačiem.

Visu trīs sacīkšu rezultāti skatāmi šeit:

1. a klase – http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_38/.

1. b klase – http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_39/.

1. c klase – http://fmjd.org/results/tournaments/2017/f_40/.

Seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Marisa Vopijašina, Artūrs Krastiņš, Reinis Stūris, Monta Garā, Emīls Miks Rapševics un Estere Varneviča. Lielo finālu ar balvām atbalstīs arī «Apavu namiņš» un izdevniecība «Egmont Latvija».

Nākamais pasākums notiks 17. oktobrī Codes pamatskolā. Ar Bauskas 2. vidusskolu vēl mēģinām vienoties par pasākuma datumu.