Bērniem patika

 Biedrības «Prāta laiks» rīkotās dambretes popularizēšanas aktivitātes «Bauskas novada dambretes dienas 2017» pirmais pasākums notika Gailīšu pagasta Uzvaras vidusskolā 25. septembrī. Pasākumā piedalījās 19 sākumskolas skolēni.

Viens no Latvijas labākajiem dambretistiem, biedrības «Prāta laiks» valdes loceklis Jānis Štāls iepazīstināja bērnus ar dambretes spēles pamatiem un noteikumiem. Turpinājumā aizvadīja vienu turnīru, pēc kura J. Štāls ar bērniem uzspēlēja simultānspēli.

Projektu biedrība «Prāta laiks» īsteno ar Bauskas novada atbalstu konkursā «Mēs savam novadam». Tāpat dambretes aktivitātes atbalsta Bauskas veikals «Apavu namiņš». Balvās bērniem bija konfektes, uzlīmes, magnēti, kā arī divi «vidžeti» no «Apavu namiņa». Par viena «vidžeta» laimīgo īpašnieku kļuva spēles turnīra uzvarētājs no trešās klases Andris Liks, savukārt otra likteni noteica Jānis Štāls, novērtējot jauniešu spēles aizvadītajā simultānspēlē. Vislabāk nospēlēja Rainers Ginters un viņam tika otrs «Apavu namiņa» «vidžets». Ar sacensību rezultātiem var iepazīties interneta adresē fmjd.org/results/tournaments/2017/f_23/index.html. Meitenēm labākā bija Daniela Jansone no 2. klases. Jāatzīmē arī Uvja Blauduma sniegums – ja nebūtu nokavējis pirmo kārtu – ej nu sazini, kas uzvarētu sacīkstēs.

Bērni bija iepriecināti par aizvadīto turnīru un vaicāja, kad sacensības būs vēl. Pagaidām gan Uzvaras vidusskolā citi turnīri nav plānoti, bet seši labākie 1. klases audzēkņi piedalīsies lielajā finālā novembrī. Fināla laiks gan vēl nav zināms, jo jāgaida, kad beigsies visi astoņi turnīri. Tiesības spēlēt lielajā finālā ieguva Rainers Ginters, Kitija Valmunska, Emīls Belickis, Enija Būmeistare, Anda Briede, Aleksis Melgailis.

Divi nākamie pasākumi jau ir zināmi – 3. oktobrī «Bauskas novada Dambretes dienas 2017» notiks Bauskas pilsētas pamatskolā, savukārt 10. oktobrī – Griķu pamatskolā. Ar pārējām skolām pašlaik runājam – Bauskas sākumskola, Bauskas 2. vidusskola, Codes pamatskola, Vecsaules pamatskola un Pilsrundāles vidusskola.