Ceļotāju kauss 2019 III

 Noslēdzies trešais Ceļotāju kausa posms – ne mazāk interesanta un ļoti lielā mērā organizatoriem pamācošs.

Turnīru, kā arī līdz šim, atbalstīja Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skola, kā arī ar žurnāliem SIA “Preses serviss”, izdevniecības “Kuma”, “Dienas Žurnāli”, “Egmont Latvija”. Jānis Štāls bija sagādājis dzirkstošos dzērienus kopvērtējuma līderiem pēc trešā posma.

Elites grupā šoreiz bija jauns viesis – Reinis Štāls un viņš arī triumfēja sacensības. Kopvērtējumā vadībā Denijs Vilhelms Krauklis.

Vīru grupā šoreiz spēlēja Gatis Artimovičs un, kā pats apstiprināja – vairāk tomēr gribētos uzspēlēt Elites grupā un tur arī viņu gaidām 7. septembrī, kad vasara būs beigusies. Verners Fībigs šoreiz otrais – ceram, ka savu 1. klasi viņš atzīmēs ar tikšanu uz elites grupu. Pēdējais Uģis Ģēģermanis, bet kopvērtējumā viņš ir vīru grupas līderis.

Dāmām kārtējais panākums Elīnai Arājai un viņa arī triumfē kopvērtējumā. Un viņa nav vienīgā Arāju ģimenes pārstāve ar šādiem panākumiem – iesācēju grupā labākais rezultāts trīs posmu vērtējumā Rūtai Arājai. SAvukārt šajā posmā uzvarēja Arvo Krebe – pārliecinošs panākums. Ceram, ka viesis no Baložiem atgriezīsies jaunajā mācību gadā un jau vīru grupā.

Ko mēs šodien no tā visa mācījāmies – ka tiesnesis, jeb es, nedrīkst šādā turnīrā, kur dod diplomus, iet un spēlēt. Iekavējām noslēguma pasākumu laikam vismaz par pusstundu – vismaz man tāda sajūta radās un arī Keitai, pret kuru spēlēju beigās, diez vai bija liels prieks ar tādu nospēlēt, kam galvā pavisam kas cits. Ir plānots, ka šajos turnīros diplomus visiem pasniegsim maija un decembra posmos – pa vidu un beigās. Acīmredzami jārēķinās, ka šajos posmos es spēlēt nevarēšu.

Ja kādam likās, ka diplomi neatbilstoši dambretes mērķim – tie simbolizē to, ko mēs vēlamies ar šīm sacensībām panākt. Palīdzēt pacelties tiem, kas varbūt pašlaik vēl savu potenciālu nesaskata. Un pat varbūt ieguldīt tik daudz, ka kāds no dalībniekiem nākotnē varēs doties uz tālākām zemēm spēlēt Eiropas un Pasaules čempionātos. Tomēr pats galvenais – lai tas būtu interesanti, aizraujoši, intriģējoši un sacensības būtu pilnas ar jauniem atklājumiem – kā ceļojumos.

Nākamais Ceļotāju kausa posms būs 7. septembrī – to mēs jau tagad varam pateikt.

Piedodiet, ka no sacensībām praktiski nav foto – tiešām laika nebija.