Vasarā dambretei būt

 

Pieļauju, ka daudziem tas nav nekāds jaunums – Bauskas novada dome 29. aprīļa sēdē apstiprināja projektu konkursa «Mēs savam novadam» finansējuma ieguvējus – un biedrības «Bauskas prātnieks» projekts «Dambretes atgriešanās» ieguva otro vietu un finansējumu.

Ko tas nozīmē? Mūsu mērķis ir vasaras laikā sarīkot sešus ārpustelpu atlases turnīrus Bauskā, Gailīšu pagastā, Īslīces pagastā, Iecavā, Rundāles pagastā un Vecumnieku pagastā. Uzreiz jāatzīmē, ka šajos sešos turnīros diemžēl nevarēs piedalīties sportisti, kas Latvijas čempionātos ir ieguvuši medaļas. Izņēmums būs pati jaunākā grupa. Noslēgumā sekos septītais turnīrs – fināls Bauskas stadionā, kur būs aicināti labākie no pirmo sešu turnīru dalībniekiem.

Plānots, ka pirmajos sešos turnīros visi spēlēs kopā, bet pēdējā turnīrā tomēr mēģināsim sadalīt kaut kādās grupās, kā arī sarīkosim atsevišķas sacensības Bauskas novada spēcīgākajiem dambretistiem un cilvēkiem ar invaliditāti. Balvas saņems arī pirmo sešu turnīru dalībnieki, kurus dalīs vecuma grupās – līdz 8 gadu vecumam, pamatskolas grupa, pieaugušie, cilvēki ar invaliditāti un viesi no citiem novadiem. Jau tagad vēlmi uzspēlēt ir izteikuši citu novadu pārstāvji.

Ceram, ka šis projekts būs arī novadus vienojošs – ka tas ļaus sajust kopību apvienotā novada pārstāvjiem. Tāpat ceram, ka atklāsim jaunus talantus, iesaistīsim jaunus ļaudis un, galu galā – atgriezīsim cilvēkiem spēlētprieku.

Bauskas novada dome mums ir piešķīrusi prasītos 978,57 eiro, bet pārējo mēs plānojam ieguldīt paši vai sarunāt sponsoru balvas apmēram 600 eiro apmērā. Līdzšinējie turnīri rāda, ka apmēram par tādu summu atbalstu arī parasti esam saņēmuši, bet varbūt šogad būs vēl vairāk. Pirkumu skaitā ir 4x8 metru liela telts, balvas, 15 laminēti dambretes spēles galdiņi un 15 komplekti ar dambretes koka kauliņiem – lai var spēlēt zem klajas debess un nav jābaidās, ka galdiņi dabūs mitrumu. Tomēr visas spēles vietas plānosim tuvumā tādām telpām, kur var patverties lietus laikā.

Pārliecinošu otro vietu mums nodrošināja atbalsta balsojums – 6901 balss. Tai skaitā ir arī mūsu atbalstītāju balsis ārpus Bauskas novada – tāpēc liela pateicība visiem, kas par mums balsoja!

Tālāk sekojam, kādi būs Covid – 19 ierobežošanas noteikumi, visi barā ceram, ka līdz jūnija beigām tie samazināsies tik tālu, lai varētu sākt rīkot kaut kādas sacensības ārpus telpām un tad sacensības varēs sākties. Ceram arī uz pārējo «Bauskas prātnieka» biedru atbalstu sacensību tiesāšanā.