Dambretistiem pieci kausi

Latvijas čempionāta 64 lauciņu dambretē fināls notika no 9. līdz 11. jūlijam Rīgā. Sacensības piedalījās Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) audzēkņi, kurus trenē Jānis Štāls, Inga Bernāte un Ilgvars Ūdris.

U16 grupā absolūti dominēja Reinis Štāls, uzvarot visos mačos. Devītais palika Artis Barauskis.

Savukārt meitenēm šajā grupā otrās dienas vidū negaidīti vadībā bija Maruta Opočkina, kas sajauca visus plānus. Pēc piecām uzvarām M. Opočkinai tomēr neizdevās šo sēriju turpināt – divi zaudējumi un divi neizšķirti un trešā vieta, pārspējot vairākas titulētas pretinieces. Septītā palika Elīna Arāja, desmitā – Eva Kublinska.

Tikpat pārsteidzoši un dramatiski notikumi bija U13 grupā. Sestdien pirmajā trijniekā bija gan Roberts Maikūns, gan Jurģis Stīpnieks. Tomēr neveiksmīgs zaudējums Ernestam Kalniņam no «Domātprieka» izmeta R. Maikūnu no pirmā trijnieka, bet J. Stīpnieks spēja noturēties arī sacensību izskaņā un izcīnīt trešo vietu.

Vēl raibāk viss noritēja meiteņu grupā, kur sestdien turnīra vadībā izvirzījās Keita Enija Platā. Viņa bija turnīra vadībā līdz pēdējai spēlei, kad pietrūka veiksmes – zaudējums Amandai Švirkstei no Madonas un beigās otrā vieta – uzvarēja M. Misāne. Astotā Nikola Šakele un devītā Zane Lea Zunda.

Otrajā jaunākajā U10 grupa piektajā vietā Ričards Ceruss un septītais Verners Fībigs. Savukārt pašā jaunākajā U8 grupā sev pozitīvu pārsteigumu sagādāja Rūta Arāja, kura finālā spēja pacelties par vienu vietu augstāk un ieguva trešo vietu.

Vairāk fotogrāfijas biedrības «Bauskas Prātnieks» facebook.com lapā.


Foto – Inga Bernāte