Iecavā spēlē aktīvi

 Otrais projekta «Dambretes atgriešanās» turnīrs notika Iecavā un uzreiz jāatzīst, ka vienu brīdi mūs nedaudz nobiedēja, cik aktīvi no visām pusēm ieradās dalībnieki. Kopā sanāca beigās 24, bet tiešām bija viens brīdis, kad likās, ka galdi nepietiks.

Turnīrs, kas notika 5. augusta pēcpusdienā, bija aktīvs, ar daudz un dažādiem pārsteigumiem un galā galā triumfēja viens no jaunākajiem dalībniekiem – Jēkabs Bērziņš no Baložiem. Jā, Latvijas čempionāta medaļu viņam nav, bet, diemžēl, tas ir fakts – pat dažu mēnešu treniņi uzreiz paver uz dambreti pavisam citu skatu, nekā pārējiem iesācējiem. Kas gan no līdera centās neatpalikt.

Vislielākā pateicība Iecavas jauniešu centra pārstāvjiem, kas gan paši aktīvi piedalījās, gan arī atzinīgi novērtēja pasākumu un izteica cerību, ka kādreiz Iecavā atkal varēs piedzīvot šāda veida sacensības. Vairāk fotogrāfijas var skatīt biedrības facebook.com lapā "Bauskas prātnieks".

Nākamās sacensības notiks Valles pagastā pie Valles pamatskolas sadarbībā ar Vecumnieku jauniešu domi un Valles pamatskolas kolektīvu 14. augustā no plkst. 13.00 līdz 16.00. Aicināti ierasties visu vecumu spēlētāji no bijušā Vecumnieku novada.

Sacensības rīkoja biedrība «Bauskas prātnieks» ar Bauskas novada konkursa «Mēs savam novadam» līdzfinansējumu. Atbalstīja Bauskas novada dome, Iecavas jauniešu centrs, lielveikalu tīkls «Maxima», «Preses serviss», izdevniecība «Dienas žurnāli», izdevniecība «Egmont Latvija», izdevniecība «Kuma», sabiedriskā organizācija «Evolūcija» un individuālie atbalstītāji Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas un Javets Lackajs no Mineapolisas ASV.