Fināls iznāca spraigs

Projekta «Dambretes atgriešanās» fināla sacensības notika Bauskā 5. septembrī. Šoreiz spēlējām divās grupās - iesācēju un pieredzējušo jeb profesionāļu grupā. Paldies labākajiem Bauskas novada jauniešiem, kas atbalstīja sacensības un piedalījās. 

Jaunākajā U8 vecuma grupā uzvarēja Jēkabs Bērziņš un Rūta Arāja. Jāatzīmē, ka Rūta Arāja bija pārliecinoši labākā visā iesācēju grupā. Savukārt sievietēm uzvarētāju balvu saņēma Elīna Arāja, kas bija otrā pieredzējušāko grupā. Patīkami turnīrā bija vērot Leona Undzenko sniegumu. Savukārt vīru grupā uzvarēja vēl viens Bērziņš - šoreiz Māris. Lai arī līderu panākumi abās grupās uzreiz bija diezgan skaidri, tomēr pārējie mači un vietu sadalījums bija gana spraigs un neskaidrs līdz pat pēdējam brīdim. 

 Vairāk fotogrāfijas var skatīt biedrības facebook.com lapā "Bauskas prātnieks".

Projektā palicis vēl viens turnīrs - sacensības cilvēkiem ar invaliditāti. Par šī turnīra datumu un vietu vēl ziņosim. Jebkurā gadījumā pēc svētdienas spēles ir skaidrs, ka nu jau ir pārāk auksts āra turnīriem, tāpēc ceram sacensības aizvadīt tomēr telpās. 

Sacensības rīkoja biedrība «Bauskas prātnieks» ar Bauskas novada konkursa «Mēs savam novadam» līdzfinansējumu. Atbalstīja Bauskas novada dome, sporta centrs "Mēmele", lielveikalu tīkls «Maxima», «Preses serviss», izdevniecība «Dienas žurnāli», izdevniecība «Egmont Latvija», izdevniecība «Kuma», sabiedriskā organizācija «Evolūcija» un individuālie atbalstītāji Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas un Javets Lackajs no Mineapolisas ASV.