Rīgas intriga

 Rīgā 21. novembrī notika Latvijas čempionāts komandām 100 lauciņu dambretē ātrspēlē. 

Nezinu, kā citiem, bet no malas komandu sniegumu skatīties bija interesanti. No sākuma tā paskatījies un padomāji, ka "Domātprieks", kā jau čempionu komanda, noteikti uzvarēs - Guntis Valneris, Roberts Misāns, Marija Magadlēna Nereda un arī Ernests Kalniņš uzvarēja pirmo spēli ar vienību "DAB Salaspils". Tā kā likās, ka līderi ies un aizies. It īpaši, kas otrajā kārtā pārspēja "Balto Kauliņu" ar 5:3. 

No līderiem pirmie paklupa "Bauskas Prātnieks", kas nospēlēja 4:4 ar "DAB Salaspils". Baušķenieku sastāvā šoreiz spēlēja Laimonis Zālītis, Gunārs Zālītis, Guntars Purviņš un Jānis Štāls. Tomēr baušķenieki reabilitējās ceturtajā kārtā, ar 5:3 pārspējot "Balto kauliņu" un tikpat neveiksmīgi un negaidīti piektajā kārtā ar 3:5 piekāpās "Dobeles PSK". Piektā kārta atnesa vēl vienu pārsteigumu - mačā ar "RNA dambretes klubu" neizšķirti nospēlēja Valneris un Misāns, kā arī zaudēja Nereda, bet negaidīti maču izvilka Kalniņš, uzvarot savu cīņu. Tomēr kļuva skaidrs, ka rezultāts var būt visāds. 

Ej nu sazini, kā tur būtu beidzies, bet sestajā kārtā "RNA Dambretes klubs" piekāpjas "Baltajam kauliņam" ar 3:5. 

Kad nu viss sagriezies kājām gaisā, tad pēdējā kārtā izšķīrās trešās vietas liktenis spēlē starp "Dobeles PSK" un "Balto kauliņu". Tomēr vispirms pārsteidza tomēr "Bauskas Prātnieks", kur drīzāk var teikt, ka "Domātprieks" šoreiz izrāva neizšķirtu, nevis otrādi. Ar to gan baušķeniekiem nepietika, lai būtu medaļas, bet "Domātpriekam" pietika, lai būtu pirmā vieta. Savukārt duelī par trešo vietu bija trīs neizšķirti, bet uzvaru un trešo vietu Dobelei izrāva Gatis Kļava. Vārdu sakot - intriga bija līdz pēdējam brīdim.

Rezultāti šeit: https://results.fmjd.org/tournaments/2021/f_1282/index.html