Dambretistiem zelta medaļas

Latvijas komandu čempionāts 64 lauciņu dambretē, kas notika Rīgā5. decembrī, šoreiz iezīmējās arī ar Mārtiņa Junkurēna atgriešanos dambretes turnīros – kādu laiku pazīstamais baušķenieks un daudzkārtējais Latvijas čempions sacensībās nebija redzēts. Atgriešanās iznāca veiksmīga. 

Komandu sacensībās Bauskas novads piedalījās ar divām vienībām. Katrā savstarpējā mačā piedalījās četri dalībnieki, bet varēja pieteikt piecus, kas mainījās spēli no spēles. «Bauskas Prātnieka» komandā spēlēja Jānis Štāls, Laimonis Zālītis, Vitālijs Kravcovs, Regīna Piroņena un Zane Lea Zunda. Savukārt otrajā vienībā «Bauskas Prātnieks/Mēmele» bija īsts zvaigžņu sastāvs – Guntars Purviņš, Mārtiņš Junkurēns, Zigmārs Rumbenieks un Reinis Štāls. 

«Bauskas Prātnieka» vienībai šoreiz nepaveicās – pirmais bija cerīgais neizšķirts ar spēcīgo «RNA dambretes klubs» vienību. Nākamie nāca pretim vēl vieni turnīra favorīti - «Domātprieks» komanda, kas tikko uzvarēja Latvijas 100 lauciņu dambretes komandu čempionātā. «Bauskas Prātnieks» gan te piekāpās ar 3:5, tālāk uzvara, tad nepatīkams zaudējums ar 3:5 «Dobeles PSK», neizšķirts ar spēcīgo «Baltais Kauliņš» vienību, negaidīts zaudējums 3:5 «Rīgas SVK» komandai un beigās ar 2:6 zaudējums «Bauskas Prātnieks/Mēmele» komandai un rezultātā ar četriem punktiem priekšpēdējā, septītā vieta. 

Cīņā par pirmo vietu vēl bija divi favorīti - «Domātprieks» un «Baltais Kauliņš». Labas cerības bija arī «RNA dambrets klubs» vienībai un ar tādu uzmanīgu aci visi vēroja «Dobeles PSK», kas jau pārsteidza 100 lauciņu dambretes sacensībās. 

Pirmo maču «Bauskas Prātnieks/Mēmele» uzvarēja, bet otrajā spēlē neizšķirts ar «Dobeles PSK», kas uzreiz radīja jautājumu – vai baušķenieki nav tik spēcīgi, kā gaidīts, vai dobelnieki ir spēcīgāki, nekā bija domāts? Nākamajā kārtā baušķenieki ar 6:2 pārspēja vienus no favorītiem «Baltais Kauliņš», kur spēlēja arī Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētājs Vladislavs Vesperis. Vēlāk izdodas pārspēt pat «Domātprieku» ar 5:3 – visi vadošie spēlētāji izspēlē neizšķirti, bet Reinis Štāls pārliecinoši uzvar vājāko no Rīgas vienības Ernestu Kalniņu. 

Situācijā, kad ir sajūta, ka čempionu tituls jau ir kabatā, negaidīti mačā ar «RNA dambretes klubu» zaudē gan Guntars Purviņš un pat Reinis Štāls, kurš līdz tam likās neapturams. Tomēr pēdējā kārtā uzvara pār otro Bauskas novada vienību, kopā 11 punkti un zelta medaļas. 

Kārtējo pārsteigumu sagādāja «Dobeles PSK», kas pārspēja pēdējā mačā «Balto kauliņu» un izcīnīja otro vietu ar desmit punktiem. Trešie «Domātprieks» ar deviņiem punktiem. 

Sacensību rezultāti šeit: https://results.fmjd.org/tournaments/2021/f_1344/index.html