Noslēdzas "Karaliskais vakars"

 Aizvadīs šī gada pavasara tiešsaistes turnīru pēdējais posms - šoreiz ar šaha spēlēm noslēdzās "Karaliskais vakars". Uzvarētājs bija jau iepriekš zināms - Jānis Skuja, bet par nākamo medaļu sadalījumu cīnījās līdz pēdējam. 

Pārliecinoši sudraba godalgu ieguva Ģirts Dubinskis, savukārt trešajā vietā par puspunktu - Denijs Vilhelms Krauklis. Pavisam nedaudz pietrūka turnīra debitantam Mihailam Kohanovičam. Dāmām, kā ierasts, pirmajā vietā vienīgā dalībniece Sarmīte Poškute. 

Pateicamies mūsu atbalstītājiem - veikalu tīkls "Maxima", AS "Bauskas alus", "Hanzas maiznīca", minerālūdens "Venden", SIA "Geka", Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas, Māris un Agita Vītoliņi no Bauskas, Javets Lackajs no Mineapolis-ASV, biedrība "Laiks jauniešiem" un biedrība "Evolūcija". 

Tiem, kas paši var pēc balvām ierasties, plānojam pasniegt piektdien, 1. aprīlī 17.00 pie Mēmeles gājēju tiltiņa Bauskas pilsētas pusē, kur arī iepriekš bija ierasta tikšanās vieta. Balvas ir dalībniekiem, kas piedalījušies vismaz trīs posmos. Ar pārējiem sazināsimies un domāsim, kā balvas nogādāt. 

Vasarā līdz šim ir plānots viens šaha turnīrs sadarbībā ar Maigoni Avotiņu, kas visdrīzāk reizē būs arī Bauskas novada čempionāts šahā. Biedrība labprāt atbalstītu arī plašākas šaha aktivitātes, bet iespēju un laika mums ir tik, cik ir - ja vēl kāda persona papildus neuzņemas organizēt šaha pasākumus, tad mums tam pašlaik laika pietrūkst. 

Ir plānots rudenī atkal atsākt tiešsaistes turnīrus šādā formātā. Spriežot pēc kalendāra, visdrīzāk sacensības sāksies septembra otrajā pusē, lai arī pastāv iespējas, ka formātu nedaudz pamaina. Tomēr pašlaik gatavosimies Ceļotāju kausa izcīņai vasarā - biedrībai ir plāns pabraukāt un uzspēlēt dažādās Bauskas novada vietās.