Spēlējam Pakrojā

 Lietuvas pilsētā Pakrojā 23. aprīlī ar Bauskas novada Sporta nodaļas atbalstu izmēģinājām spēkus Lietuvas dambretes turnīrā. Spēles notika Pakrojas muižā - bija interesanti. 

Turnīrā piedalījās vairāk nekā 60 dambretisti. Līmenis - ļoti dažāds. Dažiem no mūsējiem neveicās tik labi, kā gaidīts - vienīgais, kurš laikam bija ierasti spēcīgajā pozīcijā, bija Reinis Štāls, kas arī uzvarēja individuālajā vērtējumā. Trešo vietu sieviešu konkurencē ieguva Keita Enija Platā, savukārt labākais starp jauniešiem bija Everts Rūdolfs Lepsis. 

Interesanta bija situācija, kad apbalvoja vietējos. Izrādījās, ka trešās vietas īpašnieks nav palicis līdz apbalvošanai un izsauca ceturto. Tas arī nebija un tad apbalvoja piekto labāko. Turpinājumā izrādījās, ka arī otrā labākā nav un rezultātā piektās vietas īpašniekam atņēma bronzas medaļu, iedeva sudraba medaļu un sestās vietas īpašnieks ieguva bronzas godalgu. Un jā - tā ir normāla situācija - ja reiz piedalīsies sacensības, cieni visus un piedalies arī apbalvošanas ceremonijā, neatkarīgi no tā, vai izdevies kaut ko izcīnīt, vai nē. 

Vairāk bildes facebook.com mājas lapā. 


Nākamnedēļ Bauskas BJSS jaunieši startēs Latvijas skolēnu sporta spēlēs 100 lauciņu dambretē, turpat Liepupē.