Prātnieka vasaras mežonīgās spēlēs 2023

Nu jau var teikt - kā ierasts - otro gadu pēc kārtas notiek "Bauskas Prātnieks" rīkotais starptautiskais dambretes turnīrs uzaicinātajiem dambretes spēlētājiem no Latvijas un Lietuvas. Piedalījās spēlētāji no "Bauskas Prātnieka", biedrības "Baltais kauliņš", no Rīgas, Pasvales un Biržiem. 

Pasākumā notika ne tikai 64 lauciņu dambretes turnīrs astoņās kārtās ar apdomas laiku septiņas minūtes plus trīs sekundes, bet arī dambretes stafete un "Mežonīgās spēles" - kā tās ir iesauktas, jo notiek pēc tam bez īpašas organizācijas un maz saistības ar dambreti. 

Dambretes rezultāti šoreiz gana negaidīti. Kopvērtējumā uzvarēja Guntars Purviņš, otrais Roberts Grišins, trešais Denijs Vilhelms Krauklis. Jā, jaunieši atstāja aiz sevis Mārtiņu Junkurēnu, Tālivaldi Rūmīti, Raivi Paegli. 

Dāmu grupā veiksmīgākā bija Antra Valnere, otrā Zoja Uvačana un trešā Keita Enija Platā. Veterāniem labākais bija Juris Neimanis, otrais Tālivaldis Rūmītis un trešais Ričardas Burbulis no Lietuvas. Starp Lietuvas pārstāvjiem veiksmīgākais bija Edmundas Čirbulenas, otrais Darius Gudvalis, trešais Stasys Gintautas. 

Dambretes stafetē uzvarēja komanda "Sporta skola", otrie "Bauskas Prātnieks", trešās bija "Meitenes". Basketbola metienos precīzākais bija Edmundas Čirbulenas - 7 precīzi, otrais Arvidas Kregžde - 6 un trešais Jānis Štāls - pieci precīzi metieni. Maisa mešanā vistālāk iespēja Gatis Artimovičs - 17,3 metri, otrais Mārtiņš Junkurēns - 16,8 un trešais Tālivaldis Rūmītis - 16,5. Savukārt šaušanā ar pneimatisko šauteni precīzākie bija trīs - pa 27 punktiem Jānim Štālam, Vitautam Motiejaitim un Maigonim Juhnevičam. Kopvērtējumā pa pieciem veidiem - dambrete, dambretes stafete, basketbols, maiss un šaušana - visvairāk punktus dāmām savāca Antra Valnere un kungiem - Jānis Štāls. 

Mūs atbalsta - veikalu tīkls "MAXIMA Latvija", Bauskas novada dome, "Bauskas alus", minerālūdens "Venden", SIA "Geka", SIA "Preses serviss", izdevniecības "Egmont Latvija", "Kuma" un "Dienas žurnāli", Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas, Māris un Agita Vītoliņi no Bauskas, Javets Lackajs no Mineapolis - ASV un biedrība "Evolūcija".