Prātniekam puse finālistu

 

Rīgā četru dienu garumā notika Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē. Sacensībās piedalījās vairāki Bauskas novadu pārstāvoši dambretisti, no kuriem veiksmīgākais bija jaunais Reinis Štāls, kurš kļuva par čempionu vīru konkurencē.

Sacensības notika no 8. līdz 11. jūnijam un fināla cīņās piedalījās labākie Latvijas dambretisti, kas vietu finālā bija izcīnījuši ar līdzšinējiem panākumiem vai iegūtām vietām pusfināla spēlēs. Čempionāti norisinājās pēc riņķa sistēmas un mikromaču principa ar sākuma gājienu izlozi. Apdomas laiks uz katru mikromača partiju bija 30 minūtes plus 30 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Interesants šoreiz ir pirmo trīs vietu sadalījums vīriem – Guntars Purviņš no biedrības «Bauskas Prātnieks» pārspēja savstarpējos mačos abus līderus – gan Reini Štālu, gan otrās vietas ieguvēju Raivi Paegli, bet pārāk daudz maču noslēdzās neizšķirti un rezultātā G. Purviņam trešā vieta. Otrajā vietā ar 13 punktiem R. Paegle no Rīgas biedrības «Baltais kauliņš» un uzvarēja Reinis Štāls no biedrības «Bauskas Prātnieks» - viņam 14 punkti. Everts Rūdolfs Lepsis ar desmit punktiem piektajā vietā, bet nepaveicās šoreiz Zigmāram Rumbeniekam – četri punkti un devītā vieta un Denijam Vilhelmam Krauklim – divi punkti un desmitā vieta. Visi trīs pārstāvēja biedrību «Bauskas Prātnieks», kā rezultāta puse no vīru grupas dalībniekiem Latvijas finālā bija no šīs biedrības. Jāatzīmē, kas šis reāli bija jauniešu turnīrs – seši no dalībniekiem studē vai mācās skolā.

Dāmu konkurencē uzvarēja rīdziniece Jeļena Tkačenko, bet otro vietu ieguva vēl viena biedrības «Bauskas Prātnieks» pārstāve Regīna Piroņena. Trešajā vietā jaunās dambretistu paaudzes pārstāve Valda Vasariete.

Foto no dambrete.lv.