Jauniešu festivāls "Kopums"

 Lielākais "Bauskas Prātnieka" festivāla veida turnīra pasākums, kāds līdz šim ir bijis, notika 12. augustā Bauskas pilskalna teritorijā. Uzreiz jāsaka, ka šoreiz nereģistrēto spēlētāju skaits bija stipri lielāks, nekā reģistrēto - telti uzcēlām ātrāk, nekā oficiāli pasākuma bija prasīts un pie galdiņiem ciemojās ļoti, ļoti daudz cilvēku - gandrīz visu laiku galdiņi bija aizņemti un virkne spēlētāju stāvēja un gaidīja, kad mači beigsies, lai var uzspēlēt ar pretinieku. 

Dambretē šoreiz reģistrēto dalībnieku skaits ir 28. Festivāla iespējas izmēģināja arī pieredzējušie Bauskas novada jaunie dambretes spēlētāji un tāpēc viņiem bija atsevišķa kategorija. Balvu šoreiz saņēma arī Linda Eglīte, bet pirmo trijnieku "Bauskas Prātnieka" spēlētāju konkurencē sadalīja Rebeka Rīna, Rēzija Rīna un Matīss Rimicāns. Rebeka Rīna aizvadīja pat 14 spēles. SAvukārt jauniešu sacensībās pirmā vieta Bellai Ozoliņai, otrā vieta Romānam Bažānovam. 

Šahā šeit neierasti daudz spēlētāju - kopā 17. Šeit veiksmīgākais bija Niks Lejnieks, otrjā avietā Krista Vanaga. 

Par balvām un atbalstu pateicamies mūsu sponsoriem. Īpaši pateicamies Bauskas novada domei, ar kuras atbalstu notiek šāda veida vasaras pasākumi dambretes un šaha spēles popularizēšanai sabiedrībā. Mūs atbalsta - veikalu tīkls "MAXIMA Latvija", Bauskas novada dome, "Bauskas alus", minerālūdens "Venden", SIA "Geka", SIA "Preses serviss", izdevniecības "Egmont Latvija", "Kuma" un "Dienas žurnāli", Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas, Māris un Agita Vītoliņi no Bauskas, Javets Lackajs no Mineapolis - ASV un biedrība "Evolūcija".

Vairāk fotogrāfiju "Bauskas Prātnieks" facebook.com lapā.