Sezonu noslēdzot

Kā biedrība šogad esam īstenojuši projektu Bauskas pašvaldības nevalstisko organizāciju atbalsta jomā - projekts dambretes un šaha aktivitāšu īstenošanai "Dambrete un šahs visiem 2023". 

Esam īstenojuši piecus pasākumus. Pirmais bija Iecavas sporta svētku laikā pavasarī, otrs - Iecavas jauniešu centra balvas izcīņa, trešais Skaistkalnes Kanepenes sacensības, tad jauniešu festivāls "Kopums" Bauskas pilskalnā. 

Piekto pasākumu īstenojām 19. augustā Bauskā Mājas kafejnīcu pasākumos sadarbībā ar biedrību "Bauskas vecpilsētas biedrība". Jāsaka, ka tas šoreiz nebija veiksmīgākais pasākums - acīmredzot festivāla formāts pasākumā, kur cilvēki vienkārši atnāk uz īsu brīdi paēst, nav labākais. Potenciāla sadarbībā nākotnē ir, bet tad jārīko papildus pilnvērtīgs turnīrs. Kopumā bija apmēram desmit spēlētāji, turklāt izmēģinājām arī cita veida spēles - tai skaitā pazīstamo "Risku". Bija interesanti. 

Vērtējot paveikto, jāatzīst, ka no šahistiem gaidījām vairāk. Iepriekšējās sacensībās saņēmām daudz jautājumu par to, kāpēc nav šaha, bet tagad, kad piedāvājām arī šaha turnīrus, izrādījās, ka dalībnieku ir ļoti maz. Tomēr šahu nepametīsim - turpināsim iekļaut Prātnieka vasaras turnīros, kā arī domāsim par potenciālu sadarbību ar Latvijas Šaha federāciju. 

Potenciāli projektā bija paredzēts sestais posms Bauskas kopienas centrā "Pasta 5", bet ēkā vēl aizvien nav ievilkta apkure. Kad būs apkure un būs skaidrs, ka būs silts un sacensību dalībniekiem patīkams klimats, tad plānojam sarīkot šī gada noslēdzošo posmu, reizē atjaunot "Ceļotāju kausa" tradīcijas. 

Šis gads atnesa daudz pārmaiņu, domu un sajūtu. Ļoti ceram, ka nākamā gadā jau pavasarī varēsim rīkot dažādus turnīrus "Pasta 5" un vismaz reizi nedēļā, vai pat biežāk, organizēt galda spēļu pēcpusdienu treniņus, aicinot visus interesentus. Šogad daudziem jaunajiem baušķeniekiem ir labi panākumi un ceram, ka arī ar mūsu atbalstu dambretes un šaha tradīcijas turpināsies. 

Par balvām un atbalstu pateicamies mūsu sponsoriem. Īpaši pateicamies Bauskas novada domei, ar kuras atbalstu notiek šāda veida vasaras pasākumi dambretes un šaha spēles popularizēšanai sabiedrībā. Mūs atbalsta - veikalu tīkls "MAXIMA Latvija", Bauskas novada dome, "Bauskas alus", minerālūdens "Venden", SIA "Geka", SIA "Preses serviss", izdevniecības "Egmont Latvija", "Kuma" un "Dienas žurnāli", Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas, Māris un Agita Vītoliņi no Bauskas, Javets Lackajs no Mineapolis - ASV un biedrība "Evolūcija".

Domāju, ka tas noteikti nav viss un šogad vēl tiksimies turnīrā Bauskas kopienas telpās "Pasta 5".