Skaistkalnes Kanepene

 Aizvadītās sezonas pirmo apskatu veltīsim "Bauskas Prātnieka" rīkotajam turnīram Skaistkalnē 5. augustā. Kā ierasts, tas bija Kanepenes svētku laikā, tādā veidā dodot papildus ieguvumu svētku apmeklētājiem un ļaujot vēlreiz iepazīt tirgu un svētku atmosfēru dambretistiem. 

SAcensībās notika ierastajā festivāla formātā, kurš uzskatāmi parāda, ka tieši šāds veids ir pats labākais lielos pasākumos, lai interesanti būtu visiem - gan tiem, kas vēlas vairāk spēlēt, gan tiem, kas vēlas vairāk baudīt pasākumus. 

Lai arī katru gadu mums pārmet, ka mums nav šahs, praksē izrādījās, ka dambreti tomēr spēlē daudz vairāk. Oficiālie dalībnieki vien bija 32, savukārt neoficiālo vēl vairāk - daudzi vienkārši atnāca uzspēlēt un nereģistrējās. Vecumnieku apvienības kausa izcīņā pirmo vietu ieguva Regnārs Podkals, otrais Roberts Kurauskis, trešais Reinis Kirkils. Starp dāmām uzvarēja Evelīna Baranovska, otrā Anžela Zommere, trešā Linda Emke. 

Savukārt starp visiem labākais puišiem bija Ričards Ceruss, otrais Romāns Bažanovs, trešais Ralfs Ceruss. Starp meitenēm veiksmīgākā bija Lote Soma - Sakne, otrā bija Estere Varnevičs, trešā - Sabīne Varneviča. Balvas saņēma arī Gatis Lapins, Vija Cerusa, Ieva Soma - Sakne un Vuks Soms - Sakne. 

Šahā bija deviņi spēlētāji. Pietiekami daudz spēļu aizvadīja divi, kas arī sadalīja Vecumnieku apvienības kausa izcīņas balvas - uzvarēja Patriks Vencelis, otrajā vietā Bogdana Budkina. 

Īpaši pateicamies Bauskas novada domei, ar kuras atbalstu notiek šāda veida vasaras pasākumi dambretes un šaha spēles popularizēšanai sabiedrībā. Mūs atbalsta - veikalu tīkls "MAXIMA Latvija", Bauskas novada dome, "Bauskas alus", minerālūdens "Venden", SIA "Geka", SIA "Preses serviss", izdevniecības "Egmont Latvija", "Kuma" un "Dienas žurnāli", Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas, Māris un Agita Vītoliņi no Bauskas, Javets Lackajs no Mineapolis - ASV un biedrība "Evolūcija".