Pirmajā šaha turnīrā "Pasta 5" uzvar lietuvietis

Kā jau minēts, 6. janvārī aizvadījām pirmo "Bauskas Prātnieka" "Ceļotāja kausa" šī gada turnīru un tas bija pirmais turnīrs Bauskas kopienas centrā "Pasta 5". 

Dalībnieku nebija daudz - popularitāte un ierastais sacensību ritms pēc šiem gadiem visdrīzāk vēl būs jāatgriež. Tomēr tiem, kas spēlēja, bija interesanti. Dambretē veiksmīgākais bija Jānis Jegorovs, bet vislielākais ieguvums laikam bija Jānim Baranovskim un Gustavam Baranovskim, kas izmēģināja, kā tas ir - uzspēlēt dambreti turnīrā. Starp jauniešiem veiksmīgākais bija Matīss Rimicāns, kurš mēģināja cīnīties arī par pirmo vietu kopvērtējumā un labu turnīru aizvadīja Evelīna Baranovska. 

Šahisti bija četri un spēles bija ļoti sīvas. Izteiktāka autsaidere šoreiz bija Sabīne Varneviča, bet pārējiem uzvarētāji noskaidrojās tikai spēļu galotnēs. Tā par pirmo šaha turnīra uzvarētāju "Pasta 5" kļuva lietuvietis Andrius Mulevičius, otrajā vietā pieredzējušais Leons Undzenko un trešais Denijs Vilhelms Krauklis. 

Sākot jauno gadu, jāpateicas tiem, kas mūs līdz šim atbalsdtīja. Bauskas novada dome, veikalu tīkls "MAXIMA Latvija", Bauskas novada dome, "Bauskas alus", minerālūdens "Venden", SIA "Geka", SIA "Preses serviss", izdevniecības "Egmont Latvija", "Kuma" un "Dienas žurnāli", Māris un Ilona Putilovski no Lielbritānijas, Elgars Hoiers un Sandra Bogdāne-Hoiere no Lielbritānijas, Māris un Agita Vītoliņi no Bauskas, Javets Lackajs no Mineapolis - ASV un biedrība "Evolūcija".

Iespējams, ka jaunajā gadā balvas būs mazāk, nekā ierasts, bet mūsu plānos vienalga ir rīkot turnīrus, jo galvenais mūsu turnīros nekad nav bijušas balvas, bet gan pieredze, aizrautība un tas, lai visiem būtu interesanti. 

Plānojam otrdienās "Pasta 5" rīkot galda spēļu pēcpusdienas, kur būs pieejami arī dambretes treniņi. Atkarībā no aizrautības un ieinteresētības domāsim un plānosim nākamos "Bauskas Prātnieka" turnīrus.