Par gada plāniem

Kamēr galda spēļu pēcpusdienas vēl tā arī nav aizgājušas, var informēt par šī gada biedrības plāniem - ja nu kādam ir doma iesaistīties, piedalīties vai kaut ko ierosināt. 

Janvāris – pirmais šaha un dambretes turnīrs Bauskas Kopienas centrā «Pasta 5». Jau īstenots. Iesākām šī gada «Ceļotāju kausa» sezonu – ceļosim pa vietām, pa pasākumiem, pa sacensību grupām, pa interneta dzīlēm. 

Februāris – aprīlis – «Bauskas Prātnieka» tiešsaistes pavasara turnīri dambretē un šahā interneta vietnē playok.com. 

Marts – «Bauskas Prātnieka» klātienes turnīrs šahā un dambretē Bauskas kopienas centrā Bauskā Pasta 5. 

Jūnijs – sadarbībā ar Bauskas invalīdu biedrību Bauskas pilsētas svētkos rīkojam šaha un dambretes turnīru festivāla formātā, kā arī sacensības aklajā dambretē. 

Jūlijs – sadarbībā ar Iecavas jauniešu centru jau ikgadējā Iecavas jauniešu centra balvu izcīņa šahā un dambretē. 

Augusts – jau tradicionālā šaha un dambretes popularizēšana Vecumnieku apvienības Skaistkalnē, apmeklējot kopā ar baušķeniekiem Kanepenes svētkus Skaistkalnē un rīkojot šaha un dambretes turnīrus festivāla formātā. 

Oktobris – «Bauskas Prātnieka» klātienes turnīrs šahā un dambretē Bauskas kopienas centrā Bauskā Pasta 5. 

Novembris – «Bauskas Prātnieka» Ziemassvētku klātienes turnīrs šahā un dambretē Bauskas kopienas centrā Bauskā Pasta 5. «Ceļotāju kausa» noslēgums, centīgāko un labāko spēlētāju apbalvošana. 

Rudenī plānojam rīkot «Bauskas Prātnieka» galda spēļu čempionātus Bauskas Kopienas ēkā Bauskā, Pasta 5. Iedzīvotāji regulāri izsaka aicinājumus rīkot galda spēļu pēcpusdienas un vakarus arī ārpus sacensībām, bet pašlaik vēl aizvien mēģinām atrast izdevīgāko laiku, kas pulcēties. Saistībā ar galda spēlēm plānota sadarbība ar «Bauskas Invalīdu biedrību» un «Latvijas etnosporta asociāciju», kā arī biedrību «Laiks jauniešiem». Pavasarī un vasarā plānojam izmēģināt tādas prāta asināšanas nodarbes kā «Katana», «Carcassone», «Sudoku», «Dixit», «Saboteur», kā arī citas spēles, lai noskaidrotu populārākās un rudenī sarīkotu trīs turnīrus. Sekojam līdzi arī Latvijas galda spēļu čempionātiem, lai sacensību dalībniekus informētu par šādiem notikumiem un aktivizētu baušķeniekus, lai arī mūsu novada pārstāvji piedalās šādās sacensībās.

Tiekamies šogad arī ārpus Bauskas - kā ierasts. :)