Izmēģināsim boči!

Biedrība «Bauskas Prātnieks» sadarbībā ar Bauskas novada Sporta un veselības nodaļu un invalīdu sporta un rehabilitācijas biedrību «Bauska» šovasar piedāvās izmēģināt ikvienam tādu sporta veidu kā boče.

Lai arī saistībā ar to, ka boče kā sporta veids ir iekļauts paralimpiskajās spēlēs, radusies sajūta, ka tas ir invalīdu sporta veids, tad tā nav. Boče prasa gan taktisko domāšanu, gan precīzu roku un labu spēka sajūtu.

Boči spēlē divas komandas, katrā pa trīs cilvēkiem, tā kā spēlētgribētājiem tomēr jāizveido trīs cilvēku komanda. Princips vienkāršs – katrai komanda ir savas krāsas bumbiņas un jāpiemet baltajai bumbiņai pēc iespējas tuvāk savas krāsas bumbiņas. Pēc sešiem raundiem saskaita kopā punktus – kam vairāk, tas uzvarētājs. Aicinām izmēģināt visiem interesentiem.

Jūnijā plānoti divi turnīri – viens darbadienā, 6. jūnijā, otrs mēneša noslēgumā, 29. jūnijā. Vieta – Bauskas pilsētas stadions, no plkst. 10. rītā līdz plkst. 13. - 14. pēcpusdienā. Kā nu mums veiksies. Veiksmi visiem! :)